Kursplan | Mer info | Elever berättar & underhåller | #kalixartistmusikerutb

Berättigar till studiemedel (CSN): Ja
Form: Heltidsstudier på plats i Kalix. Internatboende finns att tillgå.
Utbildningslängd:
1 – 2 år.
Frågor: Malin Huuva | malin.huuva@kalixfolkhogskola.se | 072-223 77 98
Instagram: @kalixartistmusikerutb och #kalixartistmusikerutb

Har du siktet riktat mot ett yrkesliv i musikbranschen? Drömmer du om att bli musiker eller vill bredda dina kunskaper för att kunna söka vidare till musikhögskola? På Kalix Folkhögskolas Artist- och Musikerutbildning får du möjlighet till både personlig, scenisk och musikalisk utveckling.

Du får de verktyg som krävs för att kunna leva och verka som musiker i Sverige idag.

Höst 2022: 29 augusti -23 december
Vår 2023: 9 januari – 9 juni

Heltidsstudier på plats i Kalix. En del undervisning och projekt sker på kvällar och helger. Under utbildningen får du möjlighet till många offentliga speltillfällen, bl.a. konserter på stor scen med professionellt ljud och ljus. Vi jobbar sceniskt och entreprenöriellt, gör studieresa och träffar människor från musikbranschen.

• Huvudinstrument (Instrument eller sång)
  • Bi- instrument (Instrument eller sång)
  • Ensemble (pop,rock, blues, jazz etc)
  • Musikteori –grundläggande för högskolebehörighet
  • Gehör (melodi, rytm, ackord, ”plankning”, notation, läsning)
  • Harmonilära – teoretiska förkunskaper krävs. Dessa fås i ämnet teori
  • Körsång med inriktning mot stämföring i ensemble, inklusive röstvård och tonbildning
  • P.A Teknik
  • Studio Teknik
  • Scenisk beredskap
  • Stageing
  • Performance, projektplanering, studieteknik
  • Extern Musikverksamhet såsom olika spelningar på t ex födelsedagsfester, galor, pub
  • med mera
  • Dans (ej obligatoriskt)
  • Studieresa

Under läsåret kan även gästlärare från branschen anlitas

Undervisningen är avgiftsfri. Vi tar ut en serviceavgift på 3000 kr per termin för visst läromedel och digitalt material. Kostnader för ytterligare litteratur, eventuella studieresor mm kan tillkomma.

Studieomdöme/intyg

Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller du ett kursintyg.

Gymnasial. Undervisningen består i huvudsak av musik. Studierna är förberedande för till exempel musikhögskola, men ger inte gymnasiebehörighet.

Utbildningen berättigar till studiemedel. Kontakta CSN direkt för mer information kring studiemedel. Till CSN:s hemsida

Antagningskriterier och ansökan

Ansökning sker genom att fyller i uppgifterna i denna länk samt gör en digital audition.

Digital audition innebär att du skickar in en eller två filmer där vi ser och hör dig spela. Det behöver inte vara någon proffsinspelning, att filma med mobilen duger gott, bara vi hör och ser dig. Vad du väljer att spela är upp till dig, vi vill se vad du vill visa oss.

Detta skickar du via mejl till kursansvarig på malin.huuva@kalixfolkhogskola.se, antingen via länk, Wetransfer eller på annat sätt som passar dig. Märk mejlet med Digital audition.

Inget krav på fullständiga gymnasiebetyg.

Ansök senast fredag 20 december och då vill vi även ha fått in din digitala audition. När vi fått in din ansökan kommer vi även vilja ha en liten intervju med dig, antingen via zoom eller telefon. Vi kontaktar dig för att komma överens om dag och tid för detta.

Vi ser fram emot att se din ansökan och audition!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

.