Kursplan | Mer info | Elever berättar & underhållerBlogg#kalixartistmusikerutb

Har du siktet riktat mot ett yrkesliv i musikbranschen? Drömmer du om att bli musiker eller vill bredda dina kunskaper för att kunna söka vidare till musikhögskola?

På Kalix Folkhögskolas Artist- och Musikerutbildning får du möjlighet till både personlig, scenisk och musikalisk utveckling.

Du får de verktyg som krävs för att kunna leva och verka som musiker i Sverige idag.

Läsåret 2020/2021
Ht: 31 augusti  – 18 december
Vt: 11 januari – 11 juni

Antagning sker via antagningsprov, antingen på plats i Kalix eller digitalt. Detta inbegriper spelprov, teoriprov och intervju. Audition sker i Kalix i maj och då ska de digitala materialet också vara inne.

Inget krav på fullständiga gymnasiebetyg.

Heltidsstudier 1-2 år.

En del undervisning och projekt sker på kvällar och helger. Under utbildningen får du möjlighet till många offentliga speltillfällen, bl.a. konserter på stor scen med professionellt ljud och ljus. Vi jobbar sceniskt och entreprenöriellt, gör studieresa och träffar människor från musikbranschen.

• Huvudinstrument (Instrument eller sång)
  • Bi- instrument (Instrument eller sång)
  • Ensemble (pop,rock, blues, jazz etc)
  • Musikteori –grundläggande för högskolebehörighet
  • Gehör (melodi, rytm, ackord, ”plankning”, notation, läsning)
  • Harmonilära – teoretiska förkunskaper krävs. Dessa fås i ämnet teori
  • Körsång med inriktning mot stämföring i ensemble, inklusive röstvård och tonbildning
  • P.A Teknik
  • Studio Teknik
  • Scenisk beredskap
  • Stageing
  • Varumärkesbyggande
  • Performance, projektplanering, studieteknik
  • Extern Musikverksamhet såsom olika spelningar på t ex födelsedagsfester, galor, pub
  • med mera
  • Dans (ej obligatoriskt)
  • Studieresa

Under läsåret kan även gästlärare från branschen anlitas

Undervisningen är avgiftsfri. Vi tar ut en serviceavgift på 6000kr per läsår för visst läromedel och digitalt material. Kostnader för ytterligare litteratur, eventuella studieresor mm kan tillkomma.

Studieomdöme/intyg

Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller du ett kursintyg.

Ansökan är öppen 1 januari – 15 april.
Använd denna länk om du vill ansöka till Artist- och Musikerutbildningen som startar höstterminen 2020.

När du klickar på personbevis, välj ”Skriv ut via e-tjänst” så får du det i en PDF som du kan spara på din dator och sedan ladda upp i din ansökan.

Du kan skanna eller fotografera dina övriga handlingar.

Personligt brev laddas upp i pdf-format. Du laddar upp alla handlingar samtidigt så det är viktigt att du har allt klart när du ansöker. Du kan inte komplettera efteråt via e-post.

Vad är ett personligt brev och CV? Tips här!

Efter ansökningstidens slut tar vi emot sökande i mån av plats.

Fyll i din e-post här så mejlar vi dig några gånger per år. Vi spammar inte, mejlen handlar om när vi öppnar för ansökningar, har en relevant föreläsning eller liknande utbildning:

Gymnasial

Undervisningen består i huvudsak av musik. Studierna är förberedande för till exempel musikhögskola, men ger inte gymnasiebehörighet.

Utbildningen berättigar till studiemedel. Kontakta CSN direkt för mer information kring studiemedel. Till CSN:s hemsida.

Kontakt/lärare

Malin Huuva | malin.huuva@kalixfolkhogskola.se | 072-223 77 98

Följ oss på Instagram! Följ oss på Instagram med #kalixartistmusikerutb Självklart får du använda taggen när du skriver om utbildningen, bara roligt att följa alla deltagare!