Kursplan | Mer info | Elever berättar & underhållerBlogg#kalixartistmusikerutb

Har du siktet riktat mot ett yrkesliv i musikbranschen? Drömmer du om att bli musiker eller vill bredda dina kunskaper för att kunna söka vidare till musikhögskola?

På Kalix Folkhögskolas Artist- och Musikerutbildning får du möjlighet till både personlig, scenisk och musikalisk utveckling.

Utbildningen finns på instagram: @kalixartistmusikerutb

Du får de verktyg som krävs för att kunna leva och verka som musiker i Sverige idag.

Läsåret 2021/2022
Höst: 23 augusti  – 17 december
Vår: 10 januari – 10 juni

OBS! Är du intresserad av en plats redan nu, kontakta Malin Huuva snarast, möjligen finns någon reservplats öppen. Kontaktuppgifter längre ner.

Antagning sker via antagningsprov, antingen på plats i Kalix eller digitalt. Detta inbegriper spelprov, teoriprov och intervju. Audition sker i Kalix i maj och då ska de digitala materialet också vara inne.

Inget krav på fullständiga gymnasiebetyg.

Heltidsstudier 6 månader – 2 år.

En del undervisning och projekt sker på kvällar och helger. Under utbildningen får du möjlighet till många offentliga speltillfällen, bl.a. konserter på stor scen med professionellt ljud och ljus. Vi jobbar sceniskt och entreprenöriellt, gör studieresa och träffar människor från musikbranschen.

• Huvudinstrument (Instrument eller sång)
  • Bi- instrument (Instrument eller sång)
  • Ensemble (pop,rock, blues, jazz etc)
  • Musikteori –grundläggande för högskolebehörighet
  • Gehör (melodi, rytm, ackord, ”plankning”, notation, läsning)
  • Harmonilära – teoretiska förkunskaper krävs. Dessa fås i ämnet teori
  • Körsång med inriktning mot stämföring i ensemble, inklusive röstvård och tonbildning
  • P.A Teknik
  • Studio Teknik
  • Scenisk beredskap
  • Stageing
  • Varumärkesbyggande
  • Performance, projektplanering, studieteknik
  • Extern Musikverksamhet såsom olika spelningar på t ex födelsedagsfester, galor, pub
  • med mera
  • Dans (ej obligatoriskt)
  • Studieresa

Under läsåret kan även gästlärare från branschen anlitas

Undervisningen är avgiftsfri. Vi tar ut en serviceavgift på 3000kr per termin för visst läromedel och digitalt material. Kostnader för ytterligare litteratur, eventuella studieresor mm kan tillkomma.

Studieomdöme/intyg

Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller du ett kursintyg.

Gymnasial. Undervisningen består i huvudsak av musik. Studierna är förberedande för till exempel musikhögskola, men ger inte gymnasiebehörighet.

Utbildningen berättigar till studiemedel. Kontakta CSN direkt för mer information kring studiemedel. Till CSN:s hemsida.

Kontakt/lärare

Malin Huuva | malin.huuva@kalixfolkhogskola.se | 072-223 77 98

Följ oss på Instagram! Följ oss på Instagram! Och tagga gärna: #kalixartistmusikerutb när det är relevant

Ansökan är nu stängd.