Kursplan | Mer info | Elever berättar & underhållerBlogg#kalixartistmusikerutb

Har du siktet riktat mot ett yrkesliv i musikbranschen? Drömmer du om att bli musiker eller vill bredda dina kunskaper för att kunna söka vidare till musikhögskola? På Kalix Folkhögskolas Artist- och Musikerutbildning får du möjlighet till både personlig, scenisk och musikalisk utveckling.

Utbildningen finns på instagram: @kalixartistmusikerutb

Du får de verktyg som krävs för att kunna leva och verka som musiker i Sverige idag.

Vår: 10 januari – 10 juni 2021

Höstens datum meddelas senare.

Antagningskriterier och ansökan

Antagning sker genom att du gör en digital audition samt fyller i uppgifterna i denna länk. Ansökan är öppen till 12 december 2021.

Digital audition innebär att du skickar in en eller två filmer där vi ser och hör dig spela. Det behöver inte vara någon proffsinspelning, att filma med mobilen duger gott, bara vi hör och ser dig. Vad du väljer att spela är upp till dig, vi vill se vad du vill visa oss.

Detta skickar du via mejl till kursansvarig på malin.huuva@kalixfolkhogskola.se, antingen via länk, Wetransfer eller på annat sätt som passar dig. Märk mejlet med Digital audition.

När vi fått in din ansökan kommer vi även vilja ha en liten intervju med dig, antingen via zoom eller telefon. Vi kontaktar dig för att komma överens om dag och tid för detta.

Vi ser fram emot att se din audition!

Inget krav på fullständiga gymnasiebetyg.

Heltidsstudier 6 månader – 2 år.

En del undervisning och projekt sker på kvällar och helger. Under utbildningen får du möjlighet till många offentliga speltillfällen, bl.a. konserter på stor scen med professionellt ljud och ljus. Vi jobbar sceniskt och entreprenöriellt, gör studieresa och träffar människor från musikbranschen.

• Huvudinstrument (Instrument eller sång)
  • Bi- instrument (Instrument eller sång)
  • Ensemble (pop,rock, blues, jazz etc)
  • Musikteori –grundläggande för högskolebehörighet
  • Gehör (melodi, rytm, ackord, ”plankning”, notation, läsning)
  • Harmonilära – teoretiska förkunskaper krävs. Dessa fås i ämnet teori
  • Körsång med inriktning mot stämföring i ensemble, inklusive röstvård och tonbildning
  • P.A Teknik
  • Studio Teknik
  • Scenisk beredskap
  • Stageing
  • Varumärkesbyggande
  • Performance, projektplanering, studieteknik
  • Extern Musikverksamhet såsom olika spelningar på t ex födelsedagsfester, galor, pub
  • med mera
  • Dans (ej obligatoriskt)
  • Studieresa

Under läsåret kan även gästlärare från branschen anlitas

Undervisningen är avgiftsfri. Vi tar ut en serviceavgift på 3000kr per termin för visst läromedel och digitalt material. Kostnader för ytterligare litteratur, eventuella studieresor mm kan tillkomma.

Studieomdöme/intyg

Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller du ett kursintyg.

Gymnasial. Undervisningen består i huvudsak av musik. Studierna är förberedande för till exempel musikhögskola, men ger inte gymnasiebehörighet.

Utbildningen berättigar till studiemedel. Kontakta CSN direkt för mer information kring studiemedel. Till CSN:s hemsida.

Kontakt/lärare

Malin Huuva | malin.huuva@kalixfolkhogskola.se | 072-223 77 98

Följ oss på Instagram! Följ oss på Instagram! Och tagga gärna: #kalixartistmusikerutb när det är relevant

Prenumerera på vårt nyhetsbrev