Start | Studieplan | FAQ | Tidigare deltagare | Ansökan | Kostnader | Instagram | Kontakt

Berättigar till studiemedel (CSN): Ja
Form: Heltidsstudier på plats i Kalix. Internatboende finns att tillgå.
Utbildningens längd:
1 – 2 år.
Vårtermin 2023: 9 januari – 9 juni.
Hösttermin 2023: 21 augusti – 22 december.
Vårtermin 2024: 8 januari – 7 juni.
Frågor: Malin Tornberg Huuva | malin.huuva@kalixfolkhogskola.se | 072-223 77 98
Instagram: @kalixartistmusikerutb och #kalixartistmusikerutb

Välkommen att ansöka till vår artist- och musikerutbildning! Vi har lång erfarenhet och många duktiga artister och musiker har utvecklats hos oss. Vi söker dig som har siktet mot ett yrkesliv i musikbranschen. Du vill arbeta som musiker eller vill bredda dina kunskaper inför att kunna söka vidare till musikhögskola- På Kalix folkhögskolas artist- och musikerutbildning får du möjlighet till både personlig, scenisk och musikalisk utveckling.

För att kunna tillgodogöra dig utbildningen krävs att du

• har ambitionen att lära dig mer och utvecklas på ditt huvud- och bi-instrument
  • är intresserad av att spela ensemble i flera olika genrer
  • tycker om att jobba på sceniskt
  • är intresserad av att spela vid olika arrangemang, för bred publik
  • är intresserad av att lära dig sjunga körsång/stämmor
  • har viljan att förbättra din notläsning
  • aktivt deltar i utbildningens olika ämnen, projekt och spelningar
  • är positiv och har god samarbetsförmåga

En del undervisning och projekt sker på kvällar och helger. Det är därför viktigt att du är beredd att satsa engagerat och investera mycket tid till samarbeten och repetitioner för att nå goda resultat.

Utbildningen är en så kallad speciallinje. Detta innebär att undervisningen består i huvudsak av musik. Studierna är förberedande för till exempel musikhögskola, men ger inte gymnasiebehörighet. Det är därför en fördel, men absolut inget krav, att du har gymnasiebehörighet innan du börjar på Kalix artist- och musikerutbildning. I vissa fall kan det dock vara möjligt att komplettera din behörighet. Kontakta skolan för mer information.