Vad serveras idag? Se här. Du kan följa oss på Instagram och bli uppdaterad därifrån.


Restaurang Folkis har öppet för lunch 10.30-13.00. Hemkörning inom centrala Kalix från 17 januari.

Frukost kan du förboka och serveras då 07.00-08.15. Förboka till 0923-666 26 eller koket@kxfh.se

Ibland har vi olika föredrag och andra roliga saker i matsalen, se På gång för datum.

Priser 2022

Dagens, inkl. salladsbuffé, bröd och dryck 100 kr
Pensionär: 85 kr
Hämtlåda (endast mat): 75 kr

10 lunchkuponger: 950 kr
Pensionär: 800 kr

Frukost: 80 kr (deltagare 70 kr)

Kaffe: 20 kr
Deltagare kan köpa kaffekuponger till specialpris.

Andra priser gäller vid bokad konferens, kontakta konferens@kalixfolkhogskola.se för mer information.

OBS! Vi har gratis hemkörning i centrala Kalix, de flesta veckor om året, måndag-fredag. Ring 0923-666 26 och beställ före innan 9.30.

Restaurang Folkis heter vår restaurang sedan februari 2021 när Maria Horney Sköld vann namntävlingen med förslaget Restaurang Folkis. Motiveringen från juryn lyder: ”Ett namn som gemene man förknippar med Folkhögskolan, fint flyt i uttal och lätt att minnas”.

 

Bröllop, fest, minnesstund

Hos oss finns det gott om konferenslokaler och lokaler för olika tillställningar. Vi erbjuder även konferenspaket och tillhandahåller den utrustning just ni behöver. Vi har lokaler från den lilla gruppen, till den stora. Vår aula erbjuder upp emot 180 sittplatser. Vår matsal passar utmärkt som festlokal, både den lilla och den stora utifrån behov. Önskar ni utbildningsinsatser under er vistelse hos oss, så finns en mängd kompetenser i huset. De vi inte behärskar själva kan vi ordna, vårt nätverk är brett. Kontakta oss för offertförfrågan på konferens@kalixfolkhogskola.se

Dukade långbord med orangea servetter.

 

Kreativa kockar ser till att det smakar!

Våra kursdeltagare brukar säga: allt är toppen på folkhögskolan, men ni lagar alldeles för god mat! Vi solar oss förstås i berömmet och hoppas att våra matgäster förlåter oss ett eller annat extrahekto runt midjan. Klicka på veckans meny för att se vad som serveras.

Bakom den syndigt goda grekiska pytten, den ugnsbakade laxen och allt det andra i vår meny står Carina Strömberg, Johan Fors och Arvid Nilsson, kreativa och välmeriterade kockar med á la carte-bakgrund. Fiskardottern Carina förverkligar gärna nya, spännande fiskrecept, går Johan igång på thaimat och såser. Arvid är ju Kalixkrögaren som brinner för gedigen, vällagad mat och svänger gärna ihop något gott efter maten.

– Men som kockar på folkhögskolan handlar det först och främst om att lägga ner själ, hjärta och nytänkande i husmanskosten. Där finns det hur mycket som helst att göra, lovar de.

Grunden i menyn är vällagad husmanskost med en riklig grönsaksbuffé. Vegetariska alternativ finns, liksom möjligheten att få specialkost.  

Sari, Johan, Arvid, Carina

Tårta med FOLKIS som text ovanpå

Jultallrikar