Resan mot bilderboken på Kalix folkhögskola

Resan mot bilderboken

Kursen riktar sig till illustratörer och skribenter med intresse av att skapa bilderböcker. I det gemensamma spåret går vi igenom grunderna för skapandet av bilderböcker. Därefter delar vi upp deltagarna inom spåren författare och illustratörer, för att sedan avsluta med ett projekt där ni gemensamt i par arbetar fram ett upplägg för en bilderbok. Innan vi slutligen knyter ihop säcken, blickar tillbaka och siktar framåt.

  • Kurstid: Resan mot Bilderboken pausad till hösten 2025.
  • Berättigar till studiemedel (CSN): Ja
  • Utbildningsfakta: Heltid, 15 veckor. Distansstudier med en träff i Kalix.
  • Antagningskrav: Lägst grundskola.
  • Frågor författarspåret: Minna Paananen | minna.paananen@kalixfolkhogskola.se | 070-666 16 20
  • Frågor illustratörspåret: Erika Palovaara | erika.palovaara@kalixfolkhogskola.se | 076-190 16 83
  • Instagram: @resan_mot_bilderboken

Vad innehåller kursen?

Du hittar all information om Resan mot bilderboken och om hur du söker på denna länk >>

”Att gå den här kursen är bland det roligaste jag gjort, så otroligt lärorikt med kunniga, engagerade lärare och likasinnade klasskamrater. Är så glad att jag tog steget och sökte in till den här kursen!” 

Anna Lundström VT-23

”Resan mot bilderboken har gett mig så mycket och jag önskar att resan var ännu längre. När man läser illustrationsspåret som jag gör får man dessutom samarbeta med alla fantastiska textskapare från författarspåret vilket gör att uppgifterna man får känns skarpa. Lärarna är underbara och ger en alltid utförlig personlig feedback. Dessa veckor har jag själv känt att jag utvecklats massor och inspirationen och lusten för skapande har bara växt sig ännu starkare.” 

Sophie Irebring VT-23

Resan mot bilderboken på Kalix folkhögskola

Sagt av tidigare deltagare >>

 

”Kursen har gett mig många viktiga lärdomar och jag rekommenderar den med värme. Det har varit fantastiskt att under 15 veckor låta kreativiteten sprudla med mina otroligt begåvade klasskamrater och lärare.”
Katarina Forsberg HT-22

Sandra-Brunnström Resan mot bilderboken på Kalix folkhögskola

Resan mot bilderboken är en resa som jag sent skall glömma. Den gav mig möjligheten att sätta mina ord på pränt. Att utveckla mitt skrivande med två fenomenala lärare, Minna och Erika, tillhands genom hela processen. 15 veckor har gått på tok för fort men jag är glad för att jag gav mig själv den här tiden. RMB är en fantastisk kurs!”

Minna Herlin HT-22

Anna-Paulina-Räisänen Resan mot bilderboken på Kalix folkhögskola

Lärare

Lärarna har stor egen erfarenhet av att skriva och illustrera – samt att få sina verk publicerade. Titta gärna här:

Kontakt

Frågor författarspåret: Minna Paananen | minna.paananen@kalixfolkhogskola.se | 070-666 16 20
Frågor illustratörspåret: Erika Palovaara | erika.palovaara@kalixfolkhogskola.se | 076-190 16 83

Resan mot bilderboken på Kalix Folkhögskola