Allmän kurs på Kalix Folkhögskola

Allmän kurs, gymnasiet

På allmän kurs kan du läsa på gymnasienivå. Studierna läser du antingen på plats eller på distans. Saknar du grundskolenivå så kan du läsa in det först, det sker hos oss på plats i Kalix.  

  • Ansökan på plats: Ansökan är öppen och vi har löpande intag, du kan söka och hoppa in i kursen när som helst under terminen, klicka på denna länk
  • Ansökan på distans: Ansökan är öppen, ansök här >>
  • Ansökningsperiod: 1 januari – 17 april 2024.
  • Berättigar till studiemedel (CSN): Ja
  • Utbildningsfakta: Du väljer själv om du vill du studera på hel-, halv- eller kvartsfart.
  • Antagningskrav: Lägst grundskola.
  • Datum: Höstterminen: 2023-08-21–2023-12-22
  • Kursansvarig: Arvid Sandberg | arvid.sandberg@kalixfolkhogskola.se | 076 190 91 16
  • Mentor/socialpedagog: Kristina Stenman | kristina.stenman@kalixfolkhogskola.se | 070-190 15 71
  • Instagram: @kalix_folkhogskola_allmankurs

Info om Allmän kurs

Informationen om Allmän kurs – gymnasiet på Kalix folkhögskola hittar du här >>

Jag flyttade 95 mil för att läsa allmän linje på Kalix folkhögskola. Studierna har öppnat nya dörrar för mig. För första gången har jag lärare som jag verkligen uppskattar.

Paulina Köpsi

Det bästa är kontakten med lärare och elever, de individuella studieplanerna och lärarnas arbetssätt. – Här får jag verktygen för att skapa den framtid jag vill ha – att läsa beteendevetenskap.

Natalie Westin

Allmän kurs, gymnasiet på Kalix Folkhögskola

Det bästa med att gå på Kalix folkhögskola var att det kändes så väldigt personligt. Man fick vara med själv och bestämma mycket över hur man själv skulle arbeta. Alla lärare såg varje elev under hela utbildningen och kunde ge feedback. Kalix folkhögskola och utbildningen vid allmänna linjen gav mig de förutsättningar jag behövde för att höja mina betyg så att jag kunde söka vidare till högskolan, och det kändes otrolig bra.

Ricard Fredriksson:

Allmän kurs på Kalix folkhögskola

Överlag är utbildningen bra, följer en bra rytm och har roliga uppgifter. Jag skulle vilja säga att lärarna varit helt otroliga, fantastiska och respektfulla. Min sejour blir nog inte mycket längre än två år här på Kalix Folkhögskola, men jag kommer alltid att minnas er. Ni kommer alltid att vara de som hjälpte mig ur min situation och fick mig att komma vidare i yrkeslivet och kunna jobba med det jag vill i framtiden!

Magnus Frödin

Allmän kurs gymnasiet på Kalix Folkhögskola

Möjligheten att själv få styra studierna är helt underbar. Personligen arbetar jag mycket mer effektivt på egen hand hemifrån än bland andra. Vissa gånger har jag blivit distraherad och inte minst frustrerad av att sitta i klassrum där ytterst få tar utbildningen och det de gör på allvar. För att klara en distansutbildning så bör man i alla avseenden ha en god självdisciplin, vilket jag alltid har (tycker jag), så det har varit både kul och enkelt på många sätt.

Nadja (Allmän kurs på distans)

Bild på Kalix folkhögskola

Kontakt gymnasienivå

Kursansvarig: Arvid Sandberg | arvid.sandberg@kalixfolkhogskola.se | 076 190 91 16
Mentor/socialpedagog: Kristina Stenman | kristina.stenman@kalixfolkhogskola.se
| 070-190 15 71

Allmän kurs gymnasiet på Kalix Folkhögskola