Om allmän kurs | Grundskolenivå | Gymnasienivå | Deltagare berättar | #allmankalix

På allmän kurs kan du läsa på gymnasienivå. Studierna läser du antingen på plats eller på distans. Saknar du grundskolenivå så kan du läsa in det först, det sker hos oss på plats i Kalix.

Beroende av vilka kurser du läser kan du skaffa dig yrkesbehörighet eller grundläggande behörighet för vidare studier på högskola. Med hjälp av lärare, kurskompisar och ett positivt klimat kommer du att hitta dina inre styrkor och resurser både i dina ämnen men även under visionstiden varje vecka.

1-3 år, beroende på dina behov och tidigare studier.

Vi prioriterar de som behöver komplettera sina gymnasiestudier. Du måste kunna svenska i tal och skrift för att kunna tillgodogöra dig utbildningen. Du ska fylla 18 år senast under terminen du vill påbörja dina studier.

Du väljer själv om du vill du studera på hel-, halv- och kvartsfart. Utbildningen i Kalix går på dagtid måndag-fredag. Du kan även läsa gymnasienivå på distans. Obligatoriska träffar online ingår, med en omfattning
om minst två dagar per vecka dagtid. Distansstudier kräver att du kan ta eget ansvar, har en dator med fungerande internet, headset och webkamera. Du kommer att ha stabilt stöd från skolan och dessutom ha huvudkontakten med en mentor genom hela utbildningen. Examinationer på distans sker via  exam.net och muntliga examinationer kan ske via zoom

Utöver ämnesutbudet nedan har vi även temat ”Hållbarhet” där du tillsammans med lärarna formar innehållet. På Kalix folkhögskola finns många lärare som älskar nya idéer och vars uppdrag är att stötta och uppmuntra.
● Svenska 1
● Svenska 2
● Svenska 3
● Engelska 5
● Engelska 6
● Matematik 1a, b, c
● Matematik 2a, b, c
● Matematik 3b, c
● Matematik 4 och 5
● Naturkunskap 1a1
● Naturkunskap 1a2
● Naturkunskap 2
● Fysik
● Kemi
● Religion 1
● Historia 1a1
● Historia 1a2
● Samhällskunskap 1a1
● Samhällskunskap 1a2
● Folkbildning

Undervisningen är avgiftsfri. Vi tar ut en serviceavgift för visst läromedel och digitalt material. Kostnader för ytterligare litteratur, eventuella studieresor m.m. kan tillkomma.

Heltid på plats: 750 kr per termin
Deltidsstuderande: 500 kr per termin
Distansstudier: 300kr/läsår

Studieomdöme

Efter avslutad och godkänd utbildning får du de behörigheter du uppnått dokumenterat.

Ansökan är öppen, ansök snarast. Här kan du se tips när du söker.

För att ansöka till Allmän kurs på plats i Kalix, klicka på denna länk
För att ansöka till Allmän kurs på distans, klicka på denna länk

Gymnasial i form av yrkesbehörighet eller grundläggande högskolebehörighet.

Utbildningen berättigar till studiemedel. Du kontaktar CSN direkt för mer information.

Kontakt gymnasienivå

Kursansvarig: Arvid Sandberg | arvid.sandberg@kalixfolkhogskola.se | 076 190 91 16
Mentor/socialpedagog: Kristina Stenman | kristina.stenman@kalixfolkhogskola.se | 070-190 15 71

Följ oss på Instagram!Följ oss på Instagram med #allmankalix Använd gärna taggen när du skriver om utbildningen!