Hej!

Vad roligt att du har sökt vår utbildning i vår! Mer information om kursplanen hittar du här.

Många brukar höra av sig och undrar när ni får veta om ni har kommit in, och så här är planen:

  • 30 november: Sista ansökningsdagen
  • 1 december och dagarna framåt jobbar vi på med att läsa era ansökningar. Vi gör vårt bästa med att gå igenom alla så fort vi kan och ta ett beslut.
  • 11 december: Vårt mål är att ni ska ha fått ett besked absolut senast idag – men förhoppningsvis tidigare än så. I beskedet får du veta om du är antagen eller har fått en reservplats. Beskedet visas i Schoolsoft men vi skickar också ett mejl till den adress du har skrivit i din ansökan.
  • 25 januari: Kursstart
  • 8 februari: Sista dagen vi tar in reserver på.

 

Platser

Antal platser: 15. Antal ansökningar som har kommit in 2020-11-27: 65 stycken. Vänligen hör av dig snarast om du inte längre är sökande så vi kan ha en reell lista på sökande.

 

Vem kommer in?

Vi går igenom era ansökningshandlingar och personliga brev. Utifrån vilka som har sökt bedömer vi sedan vilka som passar bäst in och vad som kan bli en bra blandning för klassen. Vi försöker få ihop en klass med blandade intressen så att inte alla lagar mat eller att alla är skidfantaster och så vidare. Så varför du kommer in, eller inte kommer in, beror alltså lite på vilka andra som har sökt.

Vi prioriterar ansökningar som är kompletta och inkomna i rätt tid. Ha du inte bifogat alla dokument så kan vi alltså bortse från din ansökan om många andra har sökt med kompletta handlingar.

Som folkhögskola så ser vi också till statens syfte för folkbildning, nämligen att den bidrar till en demokratisk utveckling av samhället. Det är riksdagen som beslutar om statens syfte med att stödja folkbildningen och det är att

  1. stödja verksamhet som bidrar till att stärka och utveckla demokratin
  2. bidra till att göra det möjligt för en ökad mångfald människor att påverka sin livssituation och skapa engagemang att delta i samhällsutvecklingen
  3. bidra till att utjämna utbildningsklyftor och höja bildnings- och utbildningsnivån i samhället
  4. bidra till att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet.

Mer om folkbildning på Folkbildningsrådets hemsida.

 

Träff i Stockholm

Vi brukar ha en träff i Stockholm som brukar vara den bästa dagen på kursen. Då träffar vi verksamma youtubers och går på studiebesök. På grund av smittspridningen av Covid så är det i dagsläget oklart hur det blir, men räkna med att det blir av, tills ni hört mer. Träffen blir i slutet av april, början av maj och räkna med 9-16.00. Det brukar vara trevligt att äta middag tillsammans på kvällen så gör gärna tid för det också.

 

Heltid

Du planerar dina dagar själv men kursen är på heltid och du behöver göra tid för att delta i regelbundna videomöten på Zoom. Det kommer vara dagtid, en gång i veckan. Exakt dag och tid är inte bestämt än men det kommer vara upp till två timmar.