Kursplan Proudly presents | FAQ | Sagt av deltagare om utbildningen | #framtidensyoutuber 


Drömmer du om att bli Sveriges främsta Youtuber? Skulle du tycka att det vore fantastiskt att tjäna pengar på något du gillar? Eller ser du helt enkelt Youtube som en spännande del av mediavärlden? Vi erbjuder dig en utbildning där du har möjligheten att förverkliga dina drömmar kring världens största videoplattform. För den som är intresserad av mer än Youtube i den digitala världen så kan vi rekommendera att komplettera med Morgondagens influencer. Den kan läsas före eller efter denna kurs. 

Utbildningens mål

Youtuberutbildningen på Kalix folkhögskola ger dig effektiva redskap för att kunna verka i sociala medier – i egen regi eller som anställd på ett företag. Du kommer att lära dig grunderna och uttrycken inom film och videoredigering, manusskrivande och marknadsföring. Vi kommer också in på möjligheterna att tjäna pengar på sina sociala medier. Utbildningen ger också en bred grund för vidare studier inom medieområdet.

Utbildningstid

15 veckor och nästa period är 20 januari 2020 till 30 april 2020.

Antagningskriterier

Godkänd grundskola. Du ska kunna förstå engelska eftersom en del av materialet kan vara på engelska.

Studieform

Utbildningen är på distans och helfart. Vi har en frivillig träff i Stockholm där du får träffa folk i branschen. Från tidigare träffar ser du här.

Innehåll

Både teoretiska och praktiska delar inom följande områden:

Vi arbetar varje vecka utifrån olika tema och fokus. Andra moment är för inspiration och ökad kunskap om medievärlden. Har du redan egna konton/kanaler så kan du använda en del där och en del är för din egen utvecklings skull.

Kurslitteratur och kostnader

Själva undervisningen är avgiftsfri. Vi tar ut en serviceavgift på 800kr för visst läromedel och digitalt material. Kostnader för resa och boende under eventuella träffar tillkommer, samt ytterligare kurslitteratur.

Utrustning

Du ansvarar själv för att du har den utrustning som krävs för att kunna filma och redigera. Vänta gärna tills kursen har kommit igång innan du gör en bedömning av vad just du behöver. Vi rekommenderar att du använder det du redan har och köper in saker längs vägen när du vet mer om dina exakta behov. En vanlig mobilkamera räcker gott och väl i början. Många Youtubers har nöjt sig länge med bara mobilkamera. Lyssna t.ex. på podden där Ida Warg pratar om det. Det som många först får behov av är att köpa ett externt minne samt bättre arbetsminne/kraft i datorn. Om du bara filmar med din mobil kan det behövas ett stort minne i mobilen för att det ska fungera bättre.

När det gäller redigering går vi genom Adobes Premiere Pro. Du får studentpris på den när du är antagen.

Intyg

Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller du ett kursintyg.

Ansökan

Ansökan är stängd för närvarande. Fyll i din e-post här om du vill ha meddelande när vi öppnar för ny ansökningsperiod (hösten 2019, kursen startar i januari 2020) eller om vi har andra nyheter om utbildningen:

 

Utbildningsnivå

Gymnasial.

Studiemedel

Utbildningen berättigar till studiemedel. Kontakta CSN direkt för mer information kring studiemedel. De svarar bäst på frågor kring studiemedel.

Kontakt

Kursansvarig: Pia Nyberg, e-post: pia.nyberg@kalixfolkhogskola.se och telefon 070-270 15 73.

FAQ

Du hittar svar på vanliga frågor här. 

 

Följ oss på Instagram! Följ oss på Instagram med #framtidensyoutuber Självklart får du använda taggen när du skriver om utbildningen, bara roligt att följa alla deltagare!

 

 

Vår utbildning i media

Maj 2018:

Februari 2018:

  • Driva eget, reportage från vår Stockholmsträff

December 2017:

November 2017:

  • TV4 nyheterna, intervju med Anders Durvall och vår elev Sofia Wamsler

Oktober 2017: