Kursplan Proudly presents | FAQ | Sagt av deltagare om utbildningen | #framtidensyoutuber

Drömmer du om att bli Sveriges främsta Youtuber? Skulle du tycka att det vore fantastiskt att tjäna pengar på något du gillar? Eller ser du helt enkelt Youtube som en spännande del av mediavärlden? Vi erbjuder dig en utbildning där du har möjligheten att förverkliga dina drömmar kring världens största videoplattform. För den som är intresserad av mer än Youtube i den digitala världen så kan vi rekommendera att komplettera med Morgondagens influencer. Den kan läsas före eller efter denna kurs.

Youtuberutbildningen på Kalix folkhögskola ger dig effektiva redskap för att kunna verka i sociala medier – i egen regi eller som anställd på ett företag. Du kommer att lära dig grunderna och uttrycken inom film och videoredigering (Adobe Premiere Pro), manusskrivande och marknadsföring. Vi kommer också in på möjligheterna att tjäna pengar på sina sociala medier. Utbildningen ger också en bred grund för vidare studier inom medieområdet.

15 veckor och nästa period är 20 januari 2020 till 30 april 2020.

Godkänd grundskola. Du ska kunna förstå engelska eftersom en del av materialet kan vara på engelska.

Utbildningen är på distans och helfart. Det innebär att du måste kunna förstå och ta till dig kunskap via nätet och i skriven form. Vi har en träff i Stockholm 21 januari och 29 april. Från tidigare träffar ser du här.

Både teoretiska och praktiska delar inom följande områden:

Vi arbetar varje vecka utifrån olika tema och tekniker. Andra moment är för inspiration och ökad kunskap om medievärlden. Har du redan egna konton/kanaler så kan du använda vissa videos till din egen kanal, vissa videos är för din egen utvecklings skull.

Vi tar ut en serviceavgift på 500kr för visst läromedel och digitalt material men själva undervisningen är avgiftsfri.

Den kurslitteratur du behöver köpa kostar max 1000kr och kan finnas att låna eller lyssna på via bibliotek eller ljudbokstjänster som t.ex. Storytel. Du får en litteraturlista när du har blivit antagen till utbildningen.

Adobes Premiere Pro är det redigeringsprogram som du behöver för kursen. Arbetar du i andra program så kan du göra det efter utbildningstiden. Den som blir antagen till utbildningen kan få studentpris på Premiere Pro för 195kr i månaden (september 2019).

Kostnader för utrustning tillkommer, samt eventuell resa och boende under träffar.

Utrustning

Du ansvarar själv för att du har den utrustning som krävs för att kunna filma och redigera. Vi rekommenderar starkt att inte köpa något innan kursen börjar. Avvakta speciellt med ny kamera. Du klarar hela kursen med en mobiltelefon men har du en systemkamera är ju det bra. Lyssna gärna på podden där Ida Warg pratar om att använda mobilkamera för Youtube.

Det som många först får behov av att köpa är ett externt minne samt bättre arbetsminne/kraft i datorn. Om du bara filmar med din mobil kan det behövas ett stort minne i mobilen för att det ska fungera bra. Ganska snart brukar många också uppleva att de behöver extra ljus, stativ och mikrofon för att höja kvaliteten på filmandet. Vi tipsar om utrustning när kursen har start.

Intyg

Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller du ett kursintyg.

Ansökan är öppen mellan 1 september och 30 november 2019. Ansök via Schoolsoft

Här kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vi spammar inte utan skickar mejl några gånger per år om kursstarter eller relevanta föreläsningar eller liknande utbildningar.

Gymnasial.

Utbildningen berättigar till studiemedel. Kontakta CSN direkt för mer information kring studiemedel. De svarar bäst på frågor kring studiemedel.

Kontakt

Kursansvarig: Pia Nyberg, e-post: pia.nyberg@kalixfolkhogskola.se och telefon 070-270 15 73.

Du hittar svar på vanliga frågor här.

Följ oss på Instagram! Följ oss på Instagram med #framtidensyoutuber Självklart får du använda taggen när du skriver om utbildningen, bara roligt att följa alla deltagare!

Vår utbildning i media

Maj 2018: