Start | Studieplan | Sagt om yogalärarutbildningen | Ansökan | KostnaderKontakt


Yogalärarutbildningen är uppdelad på fyra obligatoriska helgträffar där vi möts fysiskt på skolan. Mellan helgerna praktiserar du, ägnar dig åt litteraturstudier, har hemuppgifter med redovisning och fördjupar dig i yogan på egen hand. 

Att utbilda sig till yogalärare är en utvecklande resa djupare in i din egen yoga, det är en färd för kropp, själ och sinne. Vi är alla ständiga elever och blir aldrig ”klara” även om vi undervisar i yoga. Yoga är en ”praktisk filosofi” som handlar om att låta utveckling och lärprocessen ta tid och genom att pröva, anpassa och variera tar vi ett steg i taget för en hållbar och hälsosam yoga som följer oss livet ut. Yogan betyder olika saker för oss, det kan vara fysisk träning, egen terapi, men även verktyg för att hantera stress och få energi i vardagen. 

Yogisk filosofi är en lika viktig del av yogan som fysisk praktik och här får du kunskap om yogafilosofin som ger dig en förståelse inför din vidareutveckling som yogautövare. Yoga har en flertusenårig historia med visdom, helhetstänk och filosofi som bidrar till att människor över hela världen upplever ökad närvaro, klarhet och förbättrad livskvalitet. 

När vi fördjupar oss i och guidar andra människor genom yoga blir vi del av kraft och energi som så många människor före oss tagit del av och som leder till utveckling på många olika plan. Det gör oss ödmjuka inför uppgiften att lära ut yogans verktyg med de positiva effekterna som yoga ger. 

Vi kommer även att beröra olika yogastilar och yogaskolor, vad de står för och om deras bakgrund. Detta gör vi för att öka din förståelse kring varför yogan ser ut som den gör idag.

 

 

Print Friendly, PDF & Email