Yogalärarutbildningen: Kontakt

Start | Studieplan | Sagt om yogalärarutbildningen | Ansökan | KostnaderKontakt


Vi planerar att starta en kurs hösten 2023. För information, kontakta info@kalixfolkhogskola.se eller 0923-666 10.


Maria Kruukka Olsson 

Kursansvarig, lärare

Maria Kruukka Olsson är en 45-årig tornedaling som bor i Kalix med sina två barn och särbo. Som legitimerad gymnasielärare har Maria arbetat på Ledarskapsprogrammet i Luleå innan livet tog sig nya vändningar och numera hittar vi henne som ”hantverkare i demokratibranschen”, alltså som nämndsekreterare för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i Kalix kommun. 

Med yoga som stor passion och hobby vid sidan av arbetet har Maria gått en 1-årig yogalärarutbildning vid Bromma folkhögskola (500 h) samt fördjupningskursen ”Yoga och embodiment” (200 h) och sedan tidigare finns en yinyogalärarutbildning samt en instruktörsutbildning inom gruppträning i bagaget. Maria har guidat yogaklasser på en yogastudio här i Kalix under ca 3 år och passionen för yogan och dess fantastiska och äventyrliga stigar har nu gjort att vi kan starta en yogalärarutbildning i Norrbotten.

Maria brinner för yogan och vill dela med sig av yogans verktyg. Med sina pedagogiska kunskaper blir hon ett stöd och trygg hamn för elever som vill utforska sitt inre och hitta hem till sin kärna. Yogan ska vara tillgänglig och givande, folklig och enkel, tycker Maria som har en förkärlek för den mjuka vishetens väg och allt som värmer själen. Vi yogar inkännande och lugnt. 

Välkommen att tillsammans samskapa den här yogalärarutbildningen, känn delaktighet i lärprocessen och ni får med Marias varsamma hand stöd på bästa sätt genom engagemang, uppmuntran och konstruktiv feedback.

Följ gärna Maria på Instagram.