VA – Utrustning, litteratur, kostnader

Start | Studieplan | FAQ | Tidigare deltagare | Ansökan | Kostnader | Instagram | Kontakt


Serviceavgift

Undervisningen är avgiftsfri. Vi tar däremot ut en serviceavgift för visst läromedel, digitalt material, studiebesök samt vissa måltider vid träffen i Kalix.

Om du blir erbjuden en plats vid utbildningen så ska du bekräfta din plats inom det datum du får i platserbjudandet, samt betala serviceavgiften. 2023 är avgiften 1600 kr.

Förutsättningar – för att klara utbildningen

För att kunna genomföra utbildningen behöver du själv skaffa kurslitteratur och du får en lista över det vid kursstart. En del finns på bibliotek och att köpa begagnat, en del måste du köpa nytt. Viss litteratur finns som ljudböcker.

Du behöver också

… en bra dator. Chromebook har visat sig vara otillräcklig för utbildningen. Till videodelen behöver din dator klara programmet “Da Vinci Resolve”. Du kan se systemkraven här. Prata med en elektronikhandlare om du är osäker på vad din dator har för kapacitet.

… en webbkamera. Det finns ofta inbyggt i datorn, annars kompletterar du med en extern webbkamera.

… en fungerande mikrofon till datorn så du kan aktivt delta i videomötena.

… bra uppkoppling till internet. Gå in och mät din kvalitet på www.bredbandskollen.se

… god teknisk kunskap eller åtminstone kontakt med någon som kan hjälpa dig att installera olika program till dator eller mobil under kursen, samt lösa eventuella tekniska problem som uppstår. Vi på skolan hjälper dig så gott vi kan, men ibland är det svårt på distans med den här delen.

… kunna vara i en lugn miljö under våra videoträffar. Det betyder utan störande ljud, barn, djur eller annat som tar fokus från mötet.

… kunna samarbeta med andra då många uppgifter görs i grupp. Du behöver vara öppen för att dela med dig och lyssna på andra i din studiegrupp. En del har dåliga erfarenheter av grupparbeten sedan tidigare men på den här utbildningen brukar det bli riktigt bra.er viss kapacitet i din dator.

Träffkostnader

Resor och eventuell logi i samband med träffarna tillkommer.

I Kalix är du välkommen att boka boende på vårt fina, nyrenoverade vandrarhem, under träffarna på skolan. Varje rum har egen WC och dusch. Det är extra trevligt på träffarna när deltagarna bor på samma ställe.

Älvgården – en av av våra lektionssalar i Kalix.