Start | Studieplan (SYV) | Utrustning & litteratur | FAQ | Tidigare deltagare | AnsökanInstagram | Kontakt


Ansökningsperiod

Ansökan är öppen 1 januari – 17 april 2023. Du ansöker via Schoolsoft och när ansökningsperioden är öppen finns en länk till detta – men nu är den alltså stängd. Du får istället gärna anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Vi spammar inte, utan skriver bara några gånger per år.Att bifoga din ansökan

Du laddar upp alla handlingar samtidigt så det är viktigt att du har allt klart när du ansöker. Du kan inte komplettera efteråt via e-post eller post.

Du kan skanna eller fotografera dina handlingar. Personligt brev laddas upp i något av formaten: pdf, word, google documents, anteckningar. OBS! Notes och andra format kan vi inte läsa.

Utbildningen Virtuella assistent har 15-18 platser och tidigare år har många fler sökt (2021: 81 stycken, 2022: 71 stycken). Det är därför extra viktigt att din ansökan är fullständig eftersom vi prioriterar kompletta ansökningar. Du behöver ladda upp följande:

Personligt brev

I det personliga brevet beskriver du varför du söker just den här utbildningen, vad det skulle innebära om du kom och annat som du tror är viktigt för oss att veta. Det här är en grundutbildning så du behöver inte några förkunskaper men berätta och beskriv, om du har några förkunskaper som är relevanta för utbildningen.

CV

Kortfattat så är ett CV en beskrivning över vad du tidigare har studerat och arbetat med. Skriv datum vad du har gjort och vad skolor och arbetsplatser heter. Här kan du även skriva kontaktuppgifter till referenser. Ett CV ser likadant ut till alla ansökningar du gör.

Personbevis

Personbeviset ska vara aktuellt och det beställer du enkelt från Skatteverket. Välj alternativet “Skriv ut via e-tjänst”. På så vis får du personbeviset direkt, nedladdat som en PDF till din dator. Du kan sedan ladda upp det i din ansökan. På så vis behöver du inte vänta på att det ska komma i posten och du får det direkt.

Skolbetyg

Du bifogar kopior på dina gymnasiebetyg samt om du har läst utbildningar efter gymnasiet.

Går du en gymnasieutbildning just nu och får inte betyg innan sista ansökningsdag? Kontakta kursansvarig eller expedition och hör efter hur du kan göra.

Vad händer efter din ansökan?

Vi startar antagningsprocessen efter ansökningstidens slut. I första hand går vi genom de ansökningar som är kompletta och vi tittar på de sökandes personliga brev och går även efter folkhögskolans antagningskrav.

Vårt mål är att skicka ut besked så snart som möjligt, helst en månad efter ansökningsperiodens slut, men det beror på mängden ansökningar och övrig verksamhet på skolan som lärarlaget är involverad i.

Vi kontaktar dig via e-post med antagningsbesked men du kan även se din ansökningsstatus om du loggar in på Schoolsoft. Observera att våra mejl ibland hamnar i skräpposten, särskilt om du har angett en hotmail-adress. Här kan du läsa mer om antagningsprocessen.

Har du ansökt och vill se status på din ansökan? Logga in här. 

Hur är det att plugga på distans?