Deltagare från Framtidens Youtuber och Morgondagens Influencer välkomnas till träff i Kalix! Träffen kommer vara gemensam under vissa delar och vissa delar gör ni var för sig.

Datum: 30 januari – 1 februari 2019

Innehåll för båda kurser: Genomgång av praktiska och teoretiska moment. Gruppstärkande uppgifter så ni lär känna varandra ordentligt och får grunden till ett framtida nätverk och eventuell vänskap.

Exakta tider: Ej fastställt men ungefär:
onsdag och torsdag 30-31/1: 8-17 (någon av kvällarna en kvällsaktivitet)
fredag 1/2: kl.8-12 (efteråt har vi tid för individuella samtal och frågor för den som önskar, har du svårt med teknik kan vi hjälpa dig lite extra då)

Boende

Boka gärna rum på vårt fräscha fina vandrarhem där varje rum har egen toalett och dusch. Vandrarhemmet ligger på skolans område. Du som antagen deltagare har specialpris på vandrarhemmet. För att ta del av ”elevpriset” gör du din bokning på mail till: vandrarhemmet@kalixfolkhogskola.se Ange namn, utbildning, mobilnummer, mailadress, datum du önskar bo på vandrarhemmet. Elevpris: enkelrum 450 kr/natt, dubbelrum 600 kr/natt. Du kan dela rum med en klasskamrat så blir kostnaden 300 kr per person och natt. I priset ingår alltid sänglinne, handdukar och städning av rummet. Alla rum har egen toalett och dusch. På vandrarhemmet finns wifi, tillgång till parkering, kaffemaskin och möjlighet att laga egen mat.

Är träffen obligatorisk?

Nej, den har varit obligatoriskt tidigare men är nu frivillig. Du som inte har möjlighet att komma går miste om mycket kunskap och kanske framför allt, att knyta nya värdefulla kontakter. De som tidigare har varit har sagt bland annat att “Äntligen fick jag träffa likasinnade”, “Nu blev kursen på riktigt när vi sågs”, m.m. Vi försöker visa så mycket vi kan via nätföreläsningar, men allt kommer inte gå. Kvaliteten på inspelningarna kan också variera, vårt fokus är på de som är där, inte på inspelningen.

Tips till dig som reser långt

Boka inte sista flyget, det är ibland försenat och det är det svårt att då hinna med sista bussen till Kalix. Ha alltid god marginal mellan anslutningarna, allt kan hända! Bokar du tåg så kan det vara värt det lilla extra och välja ”ombokningsbar” tågbiljett.

Boka biljett så tidigt som möjligt. Inrikesflyg blir dyrare ju närmare datumet du bokar, inte billigare.

Pia Nyberg åker med Norwegian tisdagen 29 januari 12.10 från Arlanda och är framme i Luleå 13.30. Vill du ha hjälp med hur du ska hitta så kan du ju ta samma flyg så får du hjälp att hitta. Ni kan också söka kontakt med varandra i Facebook-gruppen och göra sällskap. Jag åker med en flygbuss in till Luleå och sedan vidare därifrån till Kalix (skolan och vandrarhemmet) med buss.

Från södra Sverige

Nattbuss Tapanis går från Stockholm till Kalix. Den åker längs med kusten och stannar vid flera orter längs vägen.

Tåg söderifrån åker du med Norrtåg eller SJ och går av i Luleå. Tågstationen ligger 5 minuters promenad från busstationen i Luleå. Se nedan hur du tar dig vidare.

Flyg till Luleå airport (tidigare kallad Kallax flygplats). Aktuella flygbolag ser du här. Det är värt att jämföra priser varje gång du reser, flygbolagen har olika kampanjer, olika perioder.

Från Luleå airport åker du flygbuss eller taxi till Luleå busstation. Se nedan hur du tar dig vidare.

Föredrar du taxi hela vägen från flyget så bokar du denna i förväg hos Kalix Taxi. Det är en liten flygplats så när du kommer ut ser du väntande taxibilar till höger, fråga där så hjälper de dig.

Från Luleå busstation till skolan

Länstrafiken Norrbotten trafikerar Norrbotten och genom länken hittar du aktuell tidtabell. Länsbussarna stannar vid busstationen i Kalix. Därifrån är det 2 km till skolan. Du kan åka stadsbuss (gula bussar) till skolan. Välj då (linje 4) och be att få kliva av vid vägskälet till Kalix folkhögskola. Bussen stannar 400 m från skolan. Söndagar kan stadsbussarna vara begränsade. Vissa bussar från Luleå mot Haparanda stannar på Centrumvägen (fråga föraren). Stanna då där och följ Näsbyvägen mot Folkhögskolan (ca 5 min att gå). Karta nedan.

I Norrbotten finns inga skyltar inne bussarna om var du är, men chaufförerna hjälper dig gärna om du förklarar vart du ska.

Föredrar du taxi hela vägen så ringer du Kalix Taxi och bokar flygtaxi, se pris här.

Taxi från Kalix busstation till skolan kostar 100-150kr.

TIPS: Ta gärna kontakt med varandra och åk tillsammans. Antingen hela vägen eller från Luleå.

Hitta hit

Kalix folkhögskola ligger i utkanten av Kalix tätort, på Näsbyvägen 16. Du kan klicka på vägbeskrivning som står i kartan och lägga in gatan eller orten du reser från: