Daniel Nilsson

Skolchef/Rektor

Daniel Nilsson tillträdde som skolchef och VD för Kalix Folkhögskola i början på maj. Han kastades in i årstämma och läsårsplanering och har haft bråda dagar med att lära känna alla medarbetare och skolans verksamheter. Telefonen ringer i ett och det är många som drar i honom nu i början. Vi lyckas ändå haffa honom för några snabba frågor.

- Hur känns det att arbeta på Kalix folkhögskola och Kalix utbildning och konferens AB?
- Det känns riktigt bra, säger Daniel. Det här är en arbetsplats som har mycket på gång med många kompetenta medarbetare som brinner för att göra sitt bästa. En folkhögskola är på ett sätt som ett företag med olika delar som var och en behöver varandra. Folkbildningen har en viktig funktion i vårt samhälle och vi behöver skapa utbildningar som får människor att växa, och det tycker jag vi gör mycket bra här på skolan.

Vilka utmaningar ser du mest framemot?
- Det är en riktigt rolig utmaning att få ta del av allt och och driva verksamheterna vidare med bra kvalitet och nöjda deltagare och gäster inom skolan, restaurangen och på vandrarhemmet.

På fritiden är Daniel också aktiv och engagerad, främst i sina barns aktiviteter. Men han trivs också med att fixa i stugan och tränar en del själv. Vid frågan om vad han ska göra i sommar berättar han att han haft en hektiskt vår, så lite vila och familjeliv ska det få bli. Men han kommer också förbereda sig för hösten och dessutom deltar han aktivt redan under sommaren med flera av våra medarbetare att hålla i SI-kursen. Då kommer deltagare från hela världen hit för att upptäcka Kalix och att studera svenska.
- Det ser jag fram emot, säger Daniel.

Sök nu - start i januari 2022:
➡️ ARTIST-och MUSIKERUTBILDNINGEN

X