Grektisk pytt
Grekisk pytt

Öppet för lunch 10.30-13.00 meny och pris här. 

Frukost (65kr) kan du förboka och serveras då 7.00-8.15. Förboka till 0923-666 26 eller koket@kxfh.se

Ibland har vi olika föredrag och andra roliga saker i matsalen, se På gång för datum.

 

Kreativa kockar ser till att det smakar!

Våra kursdeltagare brukar säga: allt är toppen på folkhögskolan, men ni lagar alldeles för god mat! Vi solar oss förstås i berömmet och hoppas att våra matgäster förlåter oss ett eller annat extrahekto runt midjan. Klicka på veckans meny för att se vad som serveras.

Bakom den syndigt goda grekiska pytten, den ugnsbakade laxen och allt det andra i vår meny står Carina Strömberg, Johan Fors och Arvid Nilsson, kreativa och välmeriterade kockar med á la carte-bakgrund. Medan fiskardottern Carina gärna förverkligar nya, spännande fiskrecept, går Johan igång på thaimat och såser.

– Men som kockar på folkhögskolan handlar det först och främst om att lägga ner själ, hjärta och nytänkande i husmanskosten. Där finns det hur mycket som helst att göra, lovar de.

I matsalen serveras frukost och lunch varje måndag till fredag. För internatboende ingår de två måltiderna i månadsavgiften, övriga matgäster betalar ordinarie priser.

Grunden i menyn är vällagad husmanskost med rikligt med grönt. Vegetariska alternativ finns, liksom möjligheten att få specialkost.

Vissa kvällar i veckan anordnar skolan dessutom ”öppen middag” då både kursdeltagare och allmänhet är välkomna.

Vår restaurang är känd för sin goda hemlagade husmanskost. Här bjuder vi på härliga luncher med inspirerande salladsbuffé. Du kan beställa husmanskost, vegetariskt eller varför inte en exklusiv och annorlunda middag.

 

Sari, Johan, Arvid, Carina

 

Kocken Johan Fors

 

Kocken Carina Strömberg

 

Extra gott!

 

Jultallrikar
Jultallrikar