Kursplan FAQ | Sagt av deltagare om utbildningen | #morgondagensinfluencer


OBS! Ingen kursstart 2021. Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev så får du uppdateringar om vi startar igen – eller om liknande utbildningar.
Utbildningens mål

Deltagaren ska efter avslutad kurs ha byggt upp grundläggande kunskaper inom olika sociala medier och veta mer om hur man når ut till fler följare.

Utbildningstid 2020

Utbildningen är på heltid under 15 veckor och går på höstterminerna. Hösten 2020 går kursen 31 augusti – 11 december (den är nu full och vi tar inte emot fler sökande till den).

Vill du plugga under våren? Gå då Framtidens Youtuber eller någon av våra andra kurser som du kan se här.

Antagningskriterier

Du ska ha genomgått lägst grundskola med godkända betyg för årskurs 9. Utbildningen är på svenska, men du behöver också förstå engelska eftersom en del av materialet kan vara på engelska. Kontakta kursansvarig vid funderingar.

Studieform

Utbildningen är på distans och helfart. Vi har en träff i Stockholm där du får träffa folk i branschen. Övrig tid arbetar du från valfri plats i världen. Från tidigare träffar ser du här. Tidigare år har vi haft träffar tillsammans med kursen ”Framtidens Youtuber”.

Innehåll

I utbildningen får du arbeta med olika sorters sociala medier som används idag. Vi fokuserar på de mest populära men kikar även på de mindre använda i framtidssyfte. Undervisningen sker genom praktiskt och teoretiskt arbete. Många uppgifter är i tillsammans i studiegrupper (på distans) så det krävs att du som studerar håller deadlines och följer de anvisningar som ges.

Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska delar inom följande områden:

Om du redan har egna konton/kanaler så kan du använda en del av uppgifterna där, och en del av uppgifterna är för träning och utvecklings skull.

Kostnader, utrustning och kurslitteratur

Själva undervisningen är avgiftsfri. Vi tar ut en serviceavgift på 500kr för visst läromedel och digitalt material. Kostnader för din personliga utrustning tillkommer, samt eventuell resa och boende under träffar.

Senast kursstart får du en lista med litteratur som du behöver införskaffa. Det redigeringsprogram vi arbetar med är Adobes Photoshop och det kan du kan köpa till studentpris.

Du behöver själv införskaffa den utrustning som krävs för att kunna fotografera. Du klarar hela kursen med en mobiltelefon men du får givetvis använda en annan kamera om du redan har en.

Du behöver en dator för att alla program ska fungera i utbildningen. För att Photoshop ska fungerar så behöver datorn ha 2BG RAM, men programmet går bäst med minst 8GB. Läs mer här. Funderar du redan nu på att gå ”Framtidens Youtuber” och ska köpa en ny dator nu, se över systemkraven där också.

Intyg

Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller du intyg på genomgången utbildning.

Utbildningsnivå

Gymnasial.

Studiemedel

Utbildningen berättigar till studiemedel. Kontakta CSN direkt för mer information kring studiemedel.

Kontakt

Kursansvarig:
Pia Nyberg | pia.nyberg@kalixfolkhogskola.se | 070-270 15 73

Följ oss på Instagram!
Följ oss på Instagram med #morgondagensinfluencer Självklart får du använda taggen när du skriver om utbildningen, bara roligt!

 

Våra utbildningar om sociala medier, i annan media:

April 2020:

Maj 2018:

Februari 2018:

  • Driva eget, reportage från vår Stockholmsträff

December 2017:

November 2017:

  • TV4 nyheterna, intervju med Anders Durvall och vår elev Sofia Wamsler

Oktober 2017: