Lär känna din utrustning

Eftersom ni själva får välja utrustning har vi ingen genomgång i detta så se till att du har koll på dina grejer när kursen startar. Läs din instruktionsbok noga!

När du har läst i boken – ut och praktisera! Samma med nedan lektioner som är grunderna för det mesta, se några, ut sedan och testa.

Flera lektionerna nedan kommer ingå i olika uppgifter men det gör inget om du ser dem i förväg och sedan repeterar under kursen.

 

Grunderna inom fotografering

Vi kommer endast nosa på detta område, men genom att bli bra på stillbild så får du en bra grundförståelse för film. Här finns allt inom foto på Moderskeppet.

 

Grunderna inom filmredigering

Vi har valt att rekommendera Adobes Premiere Pro. Du köper den med studentlicens här. Vi har valt detta program dels för att det är väldigt bra och dels för att den fungerar i både PC och Mac. Om du vill använda andra redigeringsprogram så går det jättebra, men vi har ingen support för det. Här får du hjälp att välja redigeringsprogram.

Din dator kan börja krångla när du börjar använda Premiere Pro och andra tunga program. Läs i utrustningslistan om externt minne m.m..

Oavsett program kan du se:

Nybörjarkurser specifikt för olika program (Premiere Pro, Final Cut, Elements, Photoshop, för iPad, iPhone och Android) finns här.

VÄNTA med After Effects, Lumetri färgkorrigering. Det kommer Eric Hasso gå genom senare i kursen.


OBS! Vi har inte någon support för frågor i detta före kursen har startat. När den har startat så betar vi av moment för moment. Om du alltså inte förstår något, lägg det åt sidan och vänta tills vi går genom det i utbildningen. Detta är endast om du har tid, känn ingen stress.