Framtidens yrkeslärare och coach!

Korta fakta om jobbet

Framtidens yrkeslärare och coach!

Kalix Folkhögskola är vackert belägen vid Kalixälvens mynning, ett par kilometer från Kalix centrum i Norrbottens län. Huvudman för skolan är SV:s (Studieförbundet Vuxenskolans) intresseförening för Kalix Folkhögskola.

Idag utgör Kalix Folkhögskola ett utbildningsalternativ för cirka 350 studerande varje år, vilket gör att vi är en relativt stor folkhögskola med anor ända sedan år 1939. Skolan är i en omfattande förändringsfas och hos oss händer det saker hela tiden, vilket gör att vi är en skola under konstant utveckling där det krävs hög flexibilitet. Skolan erbjuder både utbildningar på plats, men även distansutbildningar och uppdragsutbildningar inom olika områden, vilket ger ett mycket varierat utbud av olika utbildningsalternativ för många människor.

Kunskap är dagens mest eftersökta tillgång och på Kalix Folkhögskola ser vi till att bidra till folkbildningen med visionen att ha varje enskild individ i fokus: vi vill se människor växa! Med en hög grad av individanpassad utbildning ser vi till att fånga olika inlärningssätt och anpassa utbildningen så långt vi kan efter behov.

Nu behöver vi stärka vårt lärarteam med en tjänst:

· Vi söker en lärare till vår socialpedagogutbildning med erfarenhet samt akademisk utbildning inom socialt arbete.

· Vi söker dig som har pedagogisk erfarenhet och gärna kompetens inom ett eller flera av de ämnesområden som utbildningen innefattar.

· Vi söker dig som vill kombinera din tjänst som lärare med ett uppdrag inom stöd till arbetssökande.

Du ingår i ett lärarlag där lärarna har olika specialkompetenser i de ämnen som ingår i socialpedagogutbildningen; till exempel socialpedagogik, sociologi, utvecklingspsykologi, samtalsmetodik, beteendevetenskap/psykologi/pedagogik, etik, socialrätt, personlig utveckling med mera… Även kunskaper om socialpedagogikens målgrupper så som ungdomsteori, missbruk och beroende, kriminalitet, integration etc. är en värdefull kompetens i lärarlaget.

Du bidrar med din erfarenhet och kompetens; pusslet bygger ni i lärarlaget tillsammans!

Vi söker dig som vill vara en del av ett team och arbeta tillsammans med andra för att kunna erbjuda något unikt till våra deltagare. Du behöver också självständigt kunna planera, genomföra och utvärdera ditt arbete. Det är viktigt för oss att följa utvecklingen hos individen, skolan och samhället.

Vår skola erbjuder många utbildningar på distans, varför det är en nödvändighet att du också är intresserad av och har goda dator- och IT-kunskaper.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från folkbildning. Folkbildningen i sig är en fantastisk utbildningsform där du har möjlighet att arbeta kreativt och där gränserna är mer öppna än i många andra studieformer. Vår vision är FRAMTID, vilket också speglar den flexibilitet som råder i samhället och som reflekterar vår verksamhet. Mångfald, gemenskap och glädje genomsyrar våra utbildningar och det är vi måna om att hålla fast vid på skolan.

Omfattning: Deltid (50%) med möjlighet till heltid.

Tjänsten tillsätts på 100% under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Anställningsform: Semesteranställning, tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansök senast: 2020-10-31

Ansök omgående eftersom vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen och tillsättning kan därför komma att ske innan ansökningstiden gått ut.

 

Övrigt

Om du erhåller befattningen vill vi att du lämnar in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Det är också viktigt för oss att du delar vår pedagogiska idé om individanpassat och tematiskt lärande. Folkbildningen skiljer sig från övriga skolformer varför möjligheterna är många.

Vi ser både jämn könsfördelning och mångfald som en styrka och välkomnar därmed ansökningar från människor med olika bakgrund.

Du söker tjänsten genom att skicka in CV och personligt brev via mail till: anna.brixdal@kalixfolkhogskola.se.

Urvalet sker löpande med intervjuer, varför tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp!

Sök jobbet

Ansök senast 31 oktober (om 25 dagar)
Ange referens Framtidens yrkeslärare i din ansökan

 

Ansök via mejl

Mejla din ansökan till

Vill du jobba hos oss – men ingen tjänst finns utannonserad?

Vi är jätteglada för alla som hör av sig kring eventuella tjänster hos oss på Kalix folkhögskola eller Kalix utbildning & konferens AB. Vi har personal inom allt från fastighet, lokalvård, restaurang, service, administration, lärarjobb, ekonomi och rekryterar kontinuerligt ny personal. Du som är intresserad av att jobba hos oss får väldigt gärna skicka CV och ett personligt brev till oss inför framtida jobbutlysningar – även om vi inte har ute en tjänst inom just ditt område just nu. Vi är en flexibel verksamhet som ibland behöver folk med kort varsel och kanske behöver vi just dig. Du mejlar till vår personalchef Anna Brixdal och/eller vår skolchef/VD Ida Nordlund så hör vi av oss!

För dig som är nyfiken på att jobba i Kalix så finns en rad tjänster på orten att söka, via arbetsförmedlingen. Vi på Kalix folkhögskola kan hjälpa dig med ett tillfälligt boende under en lite längre tid då vi har rum för uthyrning.

Så varför inte testa på att bo i Kalix – vem vet, du kanske vill stanna kvar. Det är något speciellt med Kalix!

 


Personalchef

Anna Brixdal | anna.brixdal@kalixfolkhogskola.se | 070-666 93 17

Rektor och skolchef

Ida Nordlund | ida.nordlund@kalixfolkhogskola.se | 070-190 15 60