Just nu söker vi en SFI-lärare!

Omfattning: Heltid

Kalix Folkhögskola är vackert belägen vid Kalixälvens mynning, ett par kilometer från Kalix centrum i Norrbottens län. Huvudman för skolan är SV:s (Studieförbundet Vuxenskolans) intresseförening för Kalix Folkhögskola. Idag utgör Kalix Folkhögskola ett utbildningsalternativ för cirka 350 studerande varje år, vilket gör att vi är en relativt stor folkhögskola med anor ända sedan år 1939. Skolan är i en omfattande förändringsfas och hos oss händer det saker hela tiden, vi är en skola under konstant utveckling där det krävs hög flexibilitet. Skolan erbjuder både utbildningar på plats, men även distansutbildningar och uppdragsutbildningar inom olika områden, vilket ger ett mycket varierat utbud av olika utbildningsalternativ för många människor.

Kunskap är dagens mest eftersökta tillgång och på Kalix Folkhögskola ser vi till att bidra till folkbildningen med visionen att ha varje enskild individ i fokus: vi vill se människor växa! Med en hög grad av individanpassad utbildning ser vi till att fånga olika inlärningssätt och anpassa utbildningen så långt vi kan efter behov.

Nu behöver vi stärka vårt lärarteam och söker dig som är lärare med behörighet för att undervisa i svenska för invandrare (SFI).

Det är viktigt för oss att följa utvecklingen hos individen, skolan och samhället. Vår vision är FRAMTID, vilket också speglar den flexibilitet som råder i samhället och som reflekterar vår verksamhet. Mångfald, gemenskap och glädje genomsyrar våra utbildningar och det är vi måna om att hålla fast vid på skolan.

  • Du behöver självständigt kunna planera, genomföra och utvärdera ditt arbete
  • Du tycker även om att arbeta i arbetslag och ser möjligheter med det. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till olika situationer och behov.
  • Du bör vara drivande och positiv till fortlöpande utveckling av vår verksamhet i nära samarbete med dina kollegor. Du samarbetar ofta med dina kollegor kring gemensamma arbetsuppgifter och deltagarna för att få dem att växa som individer och ge dem bättre förutsättningar för att bli aktiva samhällsmedborgare.
  • Vår skola erbjuder många utbildningar på distans, varför det är en nödvändighet att du också är intresserad av och har goda dator- och IT-kunskaper.

Tidigare erfarenhet av undervisning av vuxna elever i svenska för invandrare är meriterande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från folkbildning. Folkbildningen i sig är en fantastisk utbildningsform där du har möjlighet att arbeta kreativt och där gränserna är mer öppna än i många andra studieformer.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av redan anställd medarbetare.

Ansök gärna omgående eftersom vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen och tillsättning kan därför komma att ske innan ansökningstiden gått ut.

Personalchef: Anna Brixdal
0706669317

Facklig kontaktperson: André Samuelsson
andre.samuelsson@kalixfolkhogskola.se
076 190 48 85


Passar inte den här tjänsten, men du skulle vilja jobba hos oss? Hör av dig ändå! Vi är jätteglada för alla som hör av sig kring eventuella tjänster hos oss på Kalix folkhögskola eller Kalix utbildning & konferens AB. Vi har personal inom allt från fastighet, lokalvård, restaurang, service, administration, lärarjobb, ekonomi och rekryterar kontinuerligt ny personal. Du som är intresserad av att jobba hos oss får väldigt gärna skicka CV och ett personligt brev till oss inför framtida jobbutlysningar – även om vi inte har ute en tjänst inom just ditt område just nu. Vi är en flexibel verksamhet som ibland behöver folk med kort varsel och kanske behöver vi just dig. Du mejlar till vår personalchef Anna Brixdal och/eller vår skolchef/VD Ida Nordlund så hör vi av oss!

För dig som är nyfiken på att jobba i Kalix så finns en rad tjänster på orten att söka, via arbetsförmedlingen. Vi på Kalix folkhögskola kan hjälpa dig med ett tillfälligt boende under en lite längre tid då vi har rum för uthyrning.

Så varför inte testa på att bo i Kalix – vem vet, du kanske vill stanna kvar. Det är något speciellt med Kalix!


Personalchef: Anna Brixdal | anna.brixdal@kalixfolkhogskola.se | 070-666 93 17

Rektor och skolchef: Ida Nordlund | ida.nordlund@kalixfolkhogskola.se | 070-190 15 60

Fackliga frågor: André Samuelsson | andre.samuelsson@kalixfolkhogskola.se | 076 190 48 85