Kreativt skrivande info

Hej!

Vad roligt att du har sökt vår utbildning i vår! Mer information om kursplanen hittar du här.

Många brukar höra av sig och undra när ni får veta om ni har kommit in, och så här är planen:

  • 30:e november: Sista ansökningsdagen
  • 1:a december och dagarna framåt jobbar vi på med att läsa era ansökningar. Vi gör vårt bästa med att gå igenom alla så fort vi kan och ta ett beslut. I år är ni väldigt många som söker så räkna med att det tar några veckor.
  • 22:a december: Vårt mål är att ni ska ha fått ett besked senast idag. På grund av många ansökningar så tar det lite längre tid i år men vi jobbar på så fort vi kan. I beskedet får du veta om du är antagen eller har fått en reservplats. Beskedet visas i Schoolsoft men vi skickar också ett mejl till den adress som du har skrivit i din ansökan. Den som har blivit antagen behöver svara inom en vecka, samt betala in serviceavgiften på 500kr.
  • 1:a Februari: Kursstart
  • 8:e februari: Sista dagen vi tar in reserver på.

 

Platser

Antal platser: 15. Antal ansökningar som har kommit in 2020-12-01: 124 stycken. Vänligen hör av dig snarast om du inte längre är intresserad av en plats i kursen så att vi kan ha en reell lista på sökande.

 

Vem kommer in?

Vi går igenom era ansökningshandlingar och personliga brev. Utifrån dessa bedömer vi sedan vilka som passar bäst in och vad som kan bli en bra blandning för klassen. Vi försöker få ihop en klass med olika erfarenheter och bakgrunder. Så du har chans att komma in oavsett om du är en van skribent eller endast skrivit lite på egen hand.

Vi behandlar ansökningar som är kompletta och inkomna i rätt tid. Har du inte bifogat alla dokument så kan vi alltså bortse från din ansökan, vet du om att något dokument saknas i din ansökan så komplettera med det redan idag för att inte riskera att bli borttagen.

Som folkhögskola så ser vi också till statens syfte för folkbildning, nämligen att den bidrar till en demokratisk utveckling av samhället. Det är riksdagen som beslutar om statens syfte med att stödja folkbildningen och det är att

  1. Stödja verksamhet som bidrar till att stärka och utveckla demokratin
  2. Bidra till att göra det möjligt för en ökad mångfald människor att påverka sin livssituation och skapa engagemang att delta i samhällsutvecklingen
  3. Bidra till att utjämna utbildningsklyftor och höja bildnings- och utbildningsnivån i samhället
  4. Bidra till att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet.

Mer om folkbildning på Folkbildningsrådets hemsida.

Halvfart

Vi arbetar via lärplattformen google education och främst genom classroom. Uppgifter kommer ut på måndag morgon och du har ofta fram till söndagen på dig att göra dessa, om inget annat meddelas. Det innebär att du kan förlägga dina studier till kvällar och helger om du vill, men observera att det enbart är under kontorstid som läraren finns tillgänglig för frågor och stöd.

Det är mycket viktigt att du håller deadline varje vecka eftersom ni ger mycket feedback till varandra. Om det är så att någon deadline blir svår att hinna med behöver du kommunicera detta med läraren i god tid innan deadline. Vid uteblivna uppgifter eller mer än 10 % sena inlämningar kan du riskera att skrivas ut ur kursen.