Kursplan | Mer info | #hantverkkalix

Mångsidig kurs med fokus på kreativitet och skaparglädje. Kanske är du en person som behöver en period av eftertanke i ditt liv. Kanske vill du prova på om det textila hantverket är något som du ska satsa på när det gäller yrkesutbildning eller eget företag. Kalix folkhögskola inbjuder dig till en hantverkskurs på heldistans.

Berättigar till studiemedel (CSN): Ja
Tid, plats: Heltid, 1 år. Distansstudier utan träffar.
Datum: HT: 2022-08-22 till 2022-12-16 VT: 2023-01-09 till 2023-06-09
Frågor: Marie-Louise B. Andersson | 070-190 15 69 marie-louise.b.andersson@kalixfolkhogskola.se
Instagram: @hantverkkalix och  #hantverkkalix

Kursens mål

Hantverkskursen frigör kreativiteten och ger dig praktiska färdigheter i många olika textila hantverkstekniker samt en fördjupad kunskap inom färg och form. Du får en bred grund för vidare studier inom textilt hantverk och – inte minst – alla möjligheter till personlig utveckling.

Kursen vänder sig till dig som har ett intresse och grundläggande kunskaper inom textilt hantverk. Har du viss kunskap eller helt saknar kunskap inom hantverksområdet men en vilja att lära, finns det stor möjlighet att individuellt anpassa utbildningen.

Kursen sker till största del via lärplattformar och e-post vilket förutsätter att du har grundläggande kunskaper i datoranvändning, tillgång till dator med god hastighet, videoläsarprogram, kamera samt webkamera. Tillgång till symaskin är ett måste.

Detta är en distansutbildning på heltid där inga fysiska träffar på plats förekommer. Utbildningen kräver däremot aktivt deltagande, deltagande via lärplattformar och e-post. Virtuella möten och föreläsningar förekommer under kurstiden. Undervisningen utformas utifrån den enskilda deltagarens behov och förutsättningar och kan räkna med en hög grad av individuell undervisning.

Deltagaren får praktiska och teoretiska kunskaper och erfarenheter med tillhörande fördjupning i nedanstående tekniker:

• filtning
  • knyppling
  • virkning
  • broderi
  • makramé
  • batikfärgning
  • tygtryck
  • lappteknik
  • frivoliteter
  • nålbindning
  • snoddar och band
  • stickning
  • syrafärgning

Under läsåret ingår även materiallära, kultur- och kvinnohistoria samt friskvård eftersom hantverkskursen intar hälsofrämjande och miljöriktigt förhållningssätt.

Undervisningen är avgiftsfri. Vi tar ut en serviceavgift på 1000kr för visst läromedel och digitalt material. Kostnader för ytterligare litteratur och material till obligatoriska och egna arbeten tillkommer.

Intyg

Efter avslutad godkänd utbildning erhåller du ett kursintyg.

Gymnasial.

Utbildningen berättigar till studiemedel. Kontakta CSN direkt för mer information kring studiemedel. CSN:s hemsida.

Ansökan är öppen 1 januari – 15 april. Ansökan är nu stängd. Skriv gärna upp dig på att prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du mejl när vi öppnar igen, nästa år, för nya ansökningar.

OBS! Till den här utbildningen behöver du inte bifoga CV, däremot är personligt brev viktigt.

Kontakt/lärare

Kursansvarig Marie-Louise B. Andersson | 070-190 15 69 | marie-louise.b.andersson@kalixfolkhogskola.se

Nyhetsbrev

Vill du få mejl om när nästa ansökningsperiod är igång, eller om liknande utbildningar? Prenumerera då på vårt nyhetsbrev:

Tidigare deltagare

Se en video som vår tidigare deltagare Anna Lindqvist gjort, där hon visar upp sina alster från läsåret 2020/2021. ”Förbereder min Examensfest idag! 🎉🌞Och förutom allt praktiskt vi lärt så har vi även fått lära om olika material, kulturhistoria och kvinnohistoria! Bästa kursen!! 🙋‍♀️💞👍🏻👏🌹🎂🍹🌞” Följ henne gärna på Instagram eller Facebook.