Kursplan | FAQ | Tidigare deltagare | #framtidensyoutuber


Jag älskar allt med kurserna som jag gått. Det finns ju en anledning till att jag bara vill fortsätta plugga på Kalix folkhögskola. Jag har lärt mig otroligt mycket och att bland praktiska övningar med teoretiska övningar har gjort det lättare för mig att lära mig. Lärarna är fantastiska och pedagogiska, det märks att dem vet vad dem pratar om. Jag älskar helt enkelt att plugga på Kalix folkhögskola.

Följ Emelie på Instagram 


Den här utbildningen passar både mig som har funnits på YouTube ett tag, men även nybörjare då man har möjlighet att göra videor efter sin egen nivå och förutsättningar. Man får testa på många olika moment och får många idéer och mycket inspiration längs vägen. Det är både teoretiska och praktiska uppgifter kombinerade i en bra mix och öppnar upp för egen kreativitet. Det har varit superkul! Ville inte att kusen skulle ta slut.

Följ Lina på Instagram och Youtube.


Jag har verkligen utvecklats inom grunderna i filmning och videoredigering samt fått en mycket bättre förståelse för hur Youtube fungerar och vad som krävs för att lyckas. Har dessutom haft väldigt roligt!
/Deltagare våren 2020


Jag har alltid velat lära mig filma och göra videos, men jag trodde nog aldrig det skulle vara så här roligt! Lärorik och utvecklande kurs oavsett vilka förkunskaper du besitter som ger många nyttiga tips, tricks och verktyg att kunna vara kreativa med.

Följ Mathilda på Instagram och Youtube.


Framtidens youtuber är en bra kurs för dig som vill komma igång. Du kommer få lära dig redigeringsverktyg och publiceringsprocessen. Du kommer också få testa på olika videouppdrag vilket är både utmanande och roligt. Kul också att få feedback från kursdeltagarna i alla moment. Det jag tar med mig mest från kursen är mängden förberedelser som krävs för att saker skall bli bra.

Mattias Handley Framtidens Youtuber 2020

Följ Mattias på Instagram, Youtube, blogg och podd (och där poddar finns)


Efter femton veckor med framtidens Youtuber är jag fullmatad med kunskap att arbeta framåt med vår kanal Sailing Svea! Tusen tack för all handleding och pepp!

Pål Dufva (våren 2020)

Följ Sailing Svea på Instagram och prenumerera på Youtube-kanalen Sailing Svea.


Framtidens Youtuber våren 2019:

Framtidens Youtuber hösten 2018:


Li (deltagare våren 2018): Den här kursen passar både nybörjare och vana youtubers. Du bestämmer själv hur avancerat du gör saker så det passar dig själv. Det är nog det absolut bästa! Lärarna är stöttande, pedagogiska och trevliga vilket gör att man trivs med kursen. Har lärt mig en massa både teoretiskt och praktiskt. Rekommenderar verkligen er att gå denna kursen.

Följ Li på Instagram


Mirja Lakso (deltagare våren 2018): Det här är en utbildning som tillåtit mig utvecklas inom det jag brinner allra mest för. Jag har lärt mig saker som jag hade haft svårt att lära mig på egen hand, men framför allt har denna utbildning gett mig ett kreativt sammanhang med klasskompisar och lärare som stöttat, uppmuntrat och inspirerat mig. Jag rekommenderar den till alla som vill jobba med eller synas på sociala medier.

Följ Mirja på Instagram


Emilia Ewelind (deltagare våren 2018): En otroligt lärorik kurs där man får kunskap om allt man behöver för att bli en äkta youtuber!;) Jag lärde mig så mycket saker som jag inte trodde man behövde för en youtube kanal, och fick en inblick i hur det faktiskt är att ha det som jobb. Superduktiga lärare som alltid finns tillgängliga och ett bra och kreativt kursinnehåll! Träffen i början av kursen var otroligt bra och man lärde sig mycket redan då, men framförallt kul att träffa allihopa och knyta nya kontakter och vänner! Det enda negativa är att jag aldrig vill att kursen ska ta slut haha! <3

Följ Emilia på Instagram och prenumerera på Youtubekanalen.


Lady Fransescca (deltagare våren 2018): Framtidens Youtber gav mig ordentligt med grundläggande kunskaper om Youtube, filmande och sociala medier. Den var otroligt rolig, peppande och stundtals utmanande. Hade gärna sett att den var ettårig då jag inte ville att den skulle ta slut.

Följ Lady Fransescca på Instagram 


 

Första veckan på kursen var bland dom bästa dagarna i mitt liv! Att få spendera flera dygn ihop med så kreativa och inspirerande människor till klasskamrater och lärare – var så himla najs! Det har varit intensivt och lärorikt och jag känner mig verkligen pepp på att fortsätta bygga vidare på det här. Jag känner att jag har fått det stöd jag behöver och har lärt mig så otroligt mycket att jag antecknat upp 3 hela a4-block som jag kommer kunna ha som byggstenar och blicka tillbaka på i framtiden. Jag rekommenderar alla som tänker synas i sociala medier allmänt att söka denna kurs – för den gav mig verkligen allt jag kan tänkas behöva online!
/Linda (deltagare våren 2018)

Följ Felskapad (Pyssel)


Roligt och Inspirerande kursinnehåll med olika uppgifter, roligt att man fick träffa alla samt pedagogerna och få ett ansikte på alla som ska gå kursen, eftersom den är på distans. / Deltagare våren 2018


Bra kurs med mycket viktigt information! Ta er verkligen tiden och gör uppgifterna ordentligt! Ni kommer absolut inte ångra er! // Lina Gustavsson


Framtidens Youtuber (hösten 2017)

Varje kurs har vi en träff i Stockholm där vi lyssnar på verksamma inom branschen. Här är några vloggar från de träffarna:

 

 

 

 


Är du deltagare och saknar eller vill ändra något här? Mejla Pia! pia.nyberg@kalixfolkhogskola.se