Fotografera i bulk

Vid tillfälle, avsätt en halv dag när det är bra ljus ute och fotografera massa objekt-bilder, i de färger du har valt. Där och då behöver du inte redigera utan bara spara till senare, när det är sämre ljus, möjligheter och tid att fotografera. Samla ihop det du har hemma, köp/plocka blommor i dina färger, leta dukar, gardiner, prylar som passar dina nyanser. Plåta massor och låt kreativiteten flöda!

Här är exempel från en dag när jag fokuserade på lila och orange.

 

Ta självklart bilder i stunden. Den dagen som jag höll på började det regna då gjorde jag ett experiment kring reflektioner (spegeln). På väg till affären såg jag rönnbären och det passade ju mitt tema med orange. Jag bytte även kläder några gånger och tog en del selfies. Kanske använder jag alla – kanske inte alls, men jag har åtminstone en liten bank av egna bilder i det färgtema jag valt.