VA startsida | Innehåll | Ansök | FAQ | Praktik | Fler bilder | Instagram


FAQ = frequently asked questions. Nedan är vanliga frågor från sökande.


Hur går studierna till?

Deltagarna får uppgifter varje måndag för hela veckan. Deadline är oftast på söndagar. När det inte är träff i Kalix så utförs uppgifterna på valfri ort. Den första studieveckan kommer ett mejl senast 9.00 på måndagen och där står instruktioner om hur du ska göra.

Det är oerhört viktigt att deadlines hålls då flera uppgifter hänger ihop med varandra och ni ska ibland läsa varandras svar eller diskutera i grupp. Här finns ett blogginlägg om att läsa på distans.

Notera att videosamtal med studiegruppen sker ibland dagtid. Du kommer få datum och tid för detta i god tid.

Veckoplanering

Veckoplaneringen för kursen fastställs senast kursstart och skickas till deltagarna.

Ledigheter

Utbildningen är på heltid och inga ledigheter ges, oavsett anledning. Vi har ett litet uppehåll för studier vid jul men utöver detta har vi inga ledigheter annat än helg och helgdagar. Studier sker alltså även under höstlov, sportlov, påsklov.

Utbildningen sker på distans och om du utför uppgifterna i Kalix eller på Bali spelar ingen roll för oss, men samma deadline gäller oavsett var i världen du befinner dig. Tänker du resa så är det viktigt att du kollar upp om du har wifi på plats.

Träffar i Kalix

Träffarna i Kalix är obligatoriska. Om du inte kan närvara så försöker vi lösa frånvaron med en skriftlig komplettering. Beroende på vilka föreläsare vi har och vad annat som görs kan det ibland inte kompletteras. I sådana fall får deltagaren gå på träffen följande år och får då sitt kursintyg efter att den har fullgjort träffen. Detta gäller oavsett anledning då vi är måna om att alla som går utbildningen får med sig samma kunskap.

Du som reser långväga får billigast biljetter om du bokar långt i förväg. Mer tips här. Boka biljett när tiderna för träffarna är bekräftade.

Fältstudier och praktik

Du ordnar plats för fältstudier och praktik själv på valfri ort. Mer information om vad det innebär finns här.

Examination

Ni examineras på olika sätt. Ibland i skrift, ibland i tal, ibland i diskussion.

CSN

Du kontaktar CSN direkt vid frågor om studiemedel. Du gör själv en studieförsäkran. Första dagen på utbildningen meddelar vi till CSN vilka studerande som har påbörjat sina studier. Därefter brukar deltagarna ha sina studiemedel inom någon vecka. Du måste inte ha CSN för att gå utbildningen.