Hej!

Vi har nu gått genom ansökningarna för er i år och du har tyvärr inte kommit med i den första uttagningen. Det var 57 som sökte till 15 platser.

När vi går genom alla ansökningar så tar vi först ut de som har kompletta ansökningar. Om du t.ex. saknar något av nedan så går du inte vidare.

• Personligt brev
  • Personligt brev finns, men det är inte tydligt varför du vill gå den här utbildningen, vad du har med dig sedan tidigare och vad det kommer innebära för dig att bli antagen. Det kan också vara för kort för att vi ska kunna bilda oss en uppfattning om varför vi ska välja dig istället för någon annan.
  • Aktuellt personbevis från 2022
  • Bilagor om avslutad fullständig gymnasieutbildning

Om du har med ovan punkter och ändå inte kom med, så beror det på att vi helt enkelt har för många behöriga som söker. Vi försöker få till en bra mix i klassen med personer med varierande bakgrund. Som folkhögskola så premierar vi de som har ett större behov av utbildning, men vi har även några platser vikta åt de som redan har delar av utbildningen med sig sedan tidigare  – för att få en bra blandning i klassen.

RESERVPLATS

Saker händer i livet och ibland får vi återbud från personer som sökt och blivit antagna. Vi kan ta in reserver fram till 9 september. Vill du vara med på listan som reserv? Fortsätt läs.

Även till reservplatser premieras de med kompletta ansökningar i första hand. Om din ansökan inte är komplett nu så kan du komplettera den via e-post till samma mejladress. Vi har tyvärr ingen möjlighet att gå genom enskilt för varje individ vad som saknas, men du ser i punkterna ovan vad vi behöver och du kan logga in och se din ansökan igen här.

Innan du tackar ja till reservplats, är det viktigt att du förstår och accepeterar följande:

1. Det är en heltidsutbildning och pågår från 29 augusti 2022 till 2 juni 2023. Vi har ett uppehåll vid jul 27-30 december 2022. Däremellan ges ingen ledighet alls, oavsett anledning. Vi har inte heller möjlighet att ge ut uppgifter i förväg så det här året behöver du ha fullt fokus på dina studier. Sjukdom längre än 7 dagar (eller flera återkommande kortare perioder) ska styrkas av läkarintyg.
  2. Det är obligatorisk närvaro vid zoomtisdag och torsdag förmiddag. Du ska då använda en dator som har en videokamera och den ska vara påslagen under lektionerna. Du ska sitta i en lugn miljö utan barn, djur eller andra saker som syns i kameran och distraherar dina klasskamrater.
  3. Det är obligatoriskt att delta fysiskt i träffen i Stockholm 30-31 augusti, samt i Kalix 14-16 februari.
  4. För att lyckas med dina studier behöver du ha en dator med bra prestandaHär ser du exempel på program som kan komma att användas och dess systemkrav.
  5. Du behöver också ha en god nätuppkoppling. Gå in och mät din kvalitet på Bredbandskollen.
  6. Oftast får du ut uppgifter på måndag morgon och sedan är deadline på söndag kväll. Vi arbetar mycket i grupp och många uppgifter hänger ihop så det är därför extra viktigt att alla gör det som ska göras i tid. Om du missar deadline flera gånger så kommer du därför att bli utskriven från utbildningen.
  7. Utbildningen är en grundutbildning. Inom folkhögskolan så lär vi ofta genom samtal och av varandra så du som kan lite mer om ett område får gärna dela med dig av dina kunskaper.
  8. Vi arbetar mycket i grupp och uppgifter hänger ofta ihop. Det är därför extra viktigt att alla gör det som ska göras i tid. Om du missar deadline flera gånger så kommer du därför att bli utskriven från utbildningen.
  9. Om du blir erbjuden en plats ska en serviceavgift på 1400kr betalas in snarast. Under året kommer du sedan behöva köpa in litteratur och program för vissa moment.

Vill du stå med på reservlistan? Meddela detta per e-post till: pia.nyberg@kxfh.se och ange för- och efternamn. Vi har ingen särskild fast turordning på reserver utan vi väljer ut en reserv, beroende på vem som hoppar av. Om det t.ex. är någon helt utan erfarenheter inom VA-området som hoppar av, så väljer vi främst någon som inte heller har erfarenheter. Är det någon med tidigare kunskaper som hoppar av, väljer vi någon snarlik, om det är möjligt.

Övrigt

Skriv gärna upp dig på att prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du mejl när vi öppnar igen, nästa år, för nya ansökningar.

Vi har fortfarande öppet till följande utbildningar – välkommen att söka dit: