Allmän kurs: Kontakt

Start | Grundskolenivå | Gymnasienivå | Deltagare berättar | Kontakt | Instagram


Kursansvarig gymnasienivå: Arvid Sandberg
Kursansvarig grundskolenivå: Kristina Stenman


Ann-Catrine Lindbäck

Deltagarstödjare

Ann-Catrine Öhman började jobba hos oss i december 2020 som deltagarstödjare på allmän kurs, vilket känns jätteroligt både för Anci och oss. Sin lediga tid motionerar gärna Anci och ägnar sig främst åt styrketräning, att springa och ta promenader. Hon läser gärna böcker och vistas i naturen. Eftersom Anci tycker om heminredning och att omge sig med vackra detaljer gör hon gärna fynd på loppisar och second hand.


Arvid Sandberg

Kursansvarig gymnasiet, lärare

Arvid har arbetat hos oss sen augusti 2020 som lärare på allmän kurs och har svenska och engelska med deltagarna. Det bästa med jobbet tycker Arvid är att få följa deltagarnas utveckling och hänga med alla trevliga kollegor som ofta lockar till skratt och vi kan intyga att även Arvid är en mästare på att locka fram glädjen hos oss andra.

Fritiden spenderar Arvid med sin härliga familj som består av fru, fem barn, två hundar och tre katter, det är fullt hus med andra ord! När vi frågar Arvid vad han ser fram emot under våren så svarar han genast:
– Att kapa och klyva nästa vinters ved.

Och vi unnar verkligen Arvid många lugna och harmoniska stunder på vedbacken i vår och framför brasan i vinter 🔥


Helena Andersson

Biträdande rektor, lärare, specialpedagog

Helena har jobbat här sedan januari 2020. Hon är specialpedagog och lärare och genom jobbet som specialpedagog är hon också alla pedagogers guru. På jobbet undervisar hon deltagare, men hon håller även i våra pedagogmöten och är alla lärares närmaste kontakt. På sin fritid tränar Helena gärna ute, hon springer och åker skidor. Familjen har fyra hästar och två hundar som hon gärna tillbringar en hel del tid med. På vintern åker hon gärna skoter och då helst i fjällen. Helena håller gärna full fart men har ändå tid för reflektion och stöd till sina medarbetare.


Kristina Nilsson

Lärare

Kristina började jobba på Kalix folkhögskola hösten 2018. Hon är kursansvarig och lärare på ”Lärarassistentutbildningen” och undervisar även i religion, historia och samhällskunskap på ”Allmän kurs”.

Kristina tycker att det bästa med Kalix Folkhögskola är skolans anda som skapas av deltagare och personal.
– På Kalix Folkhögskola känner jag mig fri! utbrister hon med glädje.

Fritiden spenderar hon helst tillsammans med sin man Mikael, sina barn och sina bonusbarn. Hon älskar att planera projekt för hemmet och säger att hon tror att det är planeringen som är roligast då mer än hälften av hennes planer blir aldrig av. När hon väl fått ner dem på papper är de liksom “klara” redan. Hon snickrar och målar gärna och lyssnar mycket på musik – favoritgrupperna är Soen och Disturbed.

Inspirerad av sina kollegor så är Kristina även nybörjare på odlingsfronten och eftersom hon sådde sina gurkor lite för tidigt har hon redan fått börja skörda 🥳

Vi gläds med Kristina över hennes gurkskörder och ser fram emot när vi kan göra husesyn bland hennes odlingar.


Kristina Stenman

Kursansvarig grundskolan, lärare, socialpedagog

Kristina har jobbat på skolan sedan 2016 och är anställd som vår socialpedagog och vår egen hållbarhetsexpert. Hon har samtal, individuell studieplanering och en stöttande funktion hos Allmän kurs men sprider även glädje och stöd till alla andra på skolan. På sin fritid tycker Kristina om att pyssla med sina 13 hönor, en tupp, 2 kaniner och 2 katter. Kristina gör som flera i vår personal och kokar gärna egna salvor samt skördar örter till teer och tinkturer. Hon är också en riktig konstnär när det gäller handarbete. Kristina spenderar gärna mycket tid med sina barn och barnbarn.


Patrik Mörée

Lärare 

Rose-Marie Rosendahl

Lärare, ”Stöd och matchning”

Rosie började jobba hos oss hösten 2019. Hon jobbar främst med uppdrag från arbetsförmedlingen, bland annat SMF kursen (Studiemotiverande folkhögskolekurs) och STOM (stöd och matchning).

I sommar kommer hon att hitta på saker med sin häst, utforska närområdet och passa på att bara vara och ta det lugnt 🧘‍♀️
Hennes sommartips till dig som läser detta är att passa på att utforska vår fina kommun och glöm inte att ta vila upp er, kanske med en ljudbok i lurarna. Man behöver inte resa långt för att ha semester, menar Rosie och vi håller såklart med ☀️