I den lilla orten Kalix, fem mil från gränsen till Finland, hittar du Kalix folkhögskola. Vår skola ligger ett stenkast från den stilla Kalixälven och endast en dagstur ifrån polcirkeln. Kalix kommun är en friluftskommun med nära till vatten och skog och fina möjligheter till såväl rörelse som kultur.

Här får du möjlighet att njuta av studiebesök och vacker natur i samband med dina studier. Du som söker till sommarkursen har möjlighet att bo på vårt fräscha vandrarhem och får njuta av vår restaurangs hemlagade goda husmanskost, med en gedigen salladsbuffé. Självklart finns det alternativ för vegetarianer och för den som behöver specialkost av hälsoskäl.

Utöver dina studier och din resa mot nya möjligheter kommer du att få uppleva den speciella gemenskap som får näring av att människor kommer samman och strävar åt samma håll. På Kalix folkhögskola håller vi i kreativa kurser av olika slag och vi samlar deltagare i olika åldrar och med olika erfarenheter.

Din ansökan om att delta i sommarkursen skickar du till lars.bergman@sverigekontakt.se. Ansökningsblankett och ytterligare information hittar du på www.sverigekontakt.se.

Print Friendly, PDF & Email