Tycker du att filmindustrin verkar vara en spännande bransch?

Men aldrig riktigt vågat tagit steget att prova? Här får du en jättebra chans att testa film- och TV-världen och samtidigt få en bra utbildning.

Filminspelning, filmkameran är riktad mot en klappa, i bakgrunden står en man på en landsväg och en röd bil kommer åkandes mot honom.

Här får du en bred grundläggande kunskap och kännedom om yrkesroller och arbetssätt inom produktion av dramatiserad långfilm och TV-serier. Du kommer ha praktik hos produktionsbolag eller teknikuthyrningsbolag vilket möjliggör för dig att knyta goda kontakter i branschen.

Tre filminspelningar i ett kollage

Du läser på distans men vi har sex obligatoriska veckor på plats i Kalix där vi kommer arbeta i workshopform med olika praktiska och teoretiska moment. Vi kommer träna på att samarbeta då det är viktigt eftersom man alltid jobbar i team i branschen.

Kalix folkhögskola är känd för sina oerhört generösa lokaler, studios och redigeringsrum som verkligen bjuder in till filmskapande. Här får du all möjlighet att använda din kreativitet tillsammans med andra.

Kollage en filminspelning, en dörr med skyltar till TV-studio, analysrum och redigeringsrum, en kameraman.

Idag finns ett stort behov av kompetenta medarbetare inom flera olika yrkesfunktioner mot film och serieproduktion, så framtiden ser därför ljus ut för de som väljer filmindustrin som sitt framtida yrkesfält.

Verkar det intressant? Klicka här för att läsa mer!
Spana också in våran instagram här!