Vi sökte framtidens journalistlärare och fann Linda Danhall som vi hälsar välkommen till vår anrika journalistlinje.

Linda är prisvinnande journalist som bland att fått ta emot Guldspaden och Årets miljöjournalist. Hon har bred erfarenhet allt från lokalredaktör, fotograf, chefredaktör, krönikör, sportreporter, till frilans. Hon har varit verksam under 20 år. Hennes spetskompetens är grävande journalistik. Hon ser fram emot uppdraget och poängterar journalistikens uppdrag för demokratin.

”Bland de bästa är när vi som journalister kan presentera någonting som läsarna/åhörarna/tittarna blir djupt engagerade i, trots att de inte hade en aning om att de var intresserade av just den saken. Journalistik är det absolut bästa som finns och den tar aldrig slut”, säger hon.

Hon ser det som en ynnest att vara med och lägga grunden för blivande journalister. Första veckorna är avklarade för Linda som upplevt såväl rundtur, kaffe med kollegor samt sett chefen under bordet. Det bådar gott för kommande tid.

I går har jag läst elevernas inlämnade uppgifter och kan redan konstatera att det är ett starkt gäng som studerar här. Det blir roligt att jobba med dem”, säger Linda.

Hon tackar all personal på Kalix folkhögskola för ett mycket inkluderande välkomnande.

Linda