Barn behöver modiga vuxna – våga se med barnens ögon

posted in: Föreläsning | 0

“En av de bästa föreläsarna” sa en deltagare förra året om Lisbeth Pipping. Nu kommer Pipping igen till Kalix så passa på!

Barn behöver modiga vuxna – våga se med barnens ögon
Hur kan jag som förälder se och agera när ett barn blir mobbat eller mobbar?
Hur kan skola och föräldrar tillsammans se och möta dessa barn och ungdomar?

Plats: Aulan Kalix folkhögskola
————————————————
➡️För FÖRÄLDRAR
Måndag 18/11 18.30-20.30
Gratis

————————————————
➡️För SKOLPERSONAL
Tisdag 19/11 15.00-17.00

100:-/person OBS! Bindande anmälan senast 15/11 (inkl. faktureringsadress) till: anmalan@kalixfolkhogskola.se

————————————————
Ur programmet:
”Jag ska låta er kika in genom mitt nyckelhål. Jag vet – man kan inte se allt genom ett nyckelhål, men ni kommer ändå att få se tillräckligt för att kunna förstå hur vi hade det som barn, jag och mina två småsystrar med vår utvecklingsstörda mamma”.

När du hört min föreläsning så är det min önskan att du kan bevara en del av mig i ditt hjärta, så att du verkligen vågar se och göra något när du ser barn som far illa. På så vis kan fler barn få en någorlunda god barndom. Och till alla er som vågar se: Ni är räddande änglar, det är ni som gör att de utsatta barnen orkar vidare.”

Liza 14 år skriver: ” De vuxna ser, men blundar ändå, därför föds och lever mobbningen mitt ibland oss varje dag, varje minut på alla våra skolor. Vi är mobbningsblinda.” “Vi måste prata om att mobbning finns, man kan ju inte stoppa något som inte finns.” Emma 11 år

————————————————
Lisbeth Pipping är föreläsare, författare, forskare och teckenspråkslärare. Lisbeth har tilldelats en rad utmärkelser genom åren. År 2009 tilldelades hon Allmänna Barnhusets Stora pris. 2010 blev hon utsedd till Årets Medmänniska av tidningen Kattis & Co. 2010 FSF priset av Föreningen Socionomer inom Familjehemsvården. 2015 fick hon utmärkelsen årets aktiva kvinna. Läs mer om Lisbeth på www.pipping.se

————————————————
Arrangörer/kontakt: Anna Brixdal Kalix Folkhögskola Tel 070-666 93 17 anna.brixdal@kalixfolkhogskola.se

————————————————

VARMT VÄLKOMNA!