Kalix Folkhögskola är vackert belägen vid Kalixälvens mynning, ett par kilometer från Kalix centrum i Norrbottens län. Huvudman för skolan är SV:s (Studieförbundet Vuxenskolans) intresseförening för Kalix folkhögskola. Idag utgör Kalix folkhögskola ett utbildningsalternativ för cirka 300 studerande varje år, vilket gör att vi är en relativt stor folkhögskola med anor ända sedan år 1939. Skolan är i en omfattande förändringsfas och hos oss händer det saker hela tiden, vilket gör att vi är en skola under konstant utveckling där det krävs hög flexibilitet. Skolan erbjuder både utbildningar på plats, men även distansutbildningar och uppdragsutbildningar inom olika områden, vilket ger ett mycket varierat utbud av olika utbildningsalternativ för många människor.

Kunskap är dagens mest eftersökta tillgång och på Kalix Folkhögskola ser vi till att bidra till folkbildningen med visionen att ha varje enskild individ i fokus: vi vill se människor växa! Med en hög grad av individanpassad utbildning ser vi till att fånga olika inlärningssätt och anpassa utbildningen så långt vi kan efter behov.

Nu behöver vi stärka vårt lärarteam med två tjänster:

  • Vi söker en erfaren och legitimerad SFI-lärare då vi kickar igång SFI-undervisning på folkhögskolan till våren.
  • Vi söker även dig som har akademiskt utbildning inom beteendevetenskap och erfarenhet från socialt arbete för en tjänst som lärare, och i förlängningen kursansvarig, till vår populära socialpedagogutbildning. Tjänsten innebär även viss undervisning på vår minst lika populära lärarassistentutbildning.

Vi hoppas att du som söker har erfarenhet av att utbilda andra, det viktigaste är dock att du är rätt person och med rätt kompetens. Vi jobbar mycket tillsammans över våra utbildningar och därför söker vi dig som vill vara en del av ett team och som kan arbeta tillsammans med andra för att kunna erbjuda något unikt till all våra deltagare.

Vi söker även:

  • en erfaren studie- och yrkesvägledare som kan guida våra deltagare i studie- och yrkesliv i närtid och framtid.

För denna tjänst ser vi gärna att du har erfarenhet från SFI och utbildningsverksamhet som riktar sig till vuxna. Då vi samarbetar med andra skolor ingår det även att fungera som studie- och yrkesvägledare mot lägre åldrar och likaså eventuellt mot studieförbundet vuxenskolan. Resor ingår till viss del i tjänsten.

Folkbildningen i sig är en fantastisk utbildningsform där du har möjlighet att arbeta kreativt och där gränserna är mer öppna än i många andra studieformer. Vår vision är FRAMTID, vilket också speglar den flexibilitet som råder i samhället och som avspeglas i vår verksamhet. Mångfald, gemenskap och glädje genomsyrar våra utbildningar och det är vi måna om att hålla fast vid på skolan.

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Alla våra tjänster är semesteranställningar

Tillträde enligt överenskommelse

Ansök senast 2018-11-30

 

Kontakt Kalix folkhögskola:

Rektor Ida Nordlund, 070 1901560, Ida.nordlund@kalixfolkhogskola.se
Facklig företrädare (Folkhögskollärarna), Minna Paananen, 070 666 16 20, minna.paananen@kalixfolkhogskola.se

 

Övrigt

Om du erhåller befattningen vill vi att du lämnar in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret. Det är också viktigt för oss att du delar vår pedagogiska idé om individanpassat och tematiskt lärande. Folkbildningen skiljer sig från övriga skolformer varför möjligheterna är många. Vi ser både jämn könsfördelning och mångfald som en styrka och välkomnar därmed ansökningar från människor med olika bakgrund.

Du söker tjänsten genom att skicka in CV och personligt brev via mail till: ida.nordlund@kalixfolkhogskola.se. Urvalet sker löpande med intervjuer.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp!