Vilken dag! Kursledarna Anders Durvall och Pia Nyberg med rektor Ida Nordlund hade träff med vår Youtuber-klass i Stockholm under lördagen. Hittills har vi ju bara hörts, haft våra lektioner och skickat videos till varandra via nätet. Det var verkligen jättetrevligt att träffas IRL. Vilka härliga och duktiga deltagare vi har!

Vi höll till centralt i Stockholm på den fina, sprillans nya, butiken Scandinavian Photo.

konferensrum

Konferensrum hos Scandinavian Photo, Stockholm

 

Efter lite morgonkaffe och mingel så var Jessica Westin från United Screens först ut och berättade om hur det är att som influencer jobba i ett nätverk.

US

Därefter kom den etablerade Youtubern Hampus Hedström och föreläste och umgicks med oss några timmar. Hampus bjöd generöst på sin historia om att arbeta heltid med att göra det han älskar: filma, producera, redigera, vara stand-up-komiker och att föreläsa. Vi kan varmt rekommendera honom för de företag som vill ha den här typen av underhållning!

När vi var i så fina lokaler, och med så mycket godis för en Youtuber, så bad vi Scandinavian Photo berätta om deras produkter och visa oss runt. Tänk vad  många knasiga produkter man kan köpa på nätet när det faktiskt är helt andra saker man egentligen behöver! Så härligt att höra ett proffs berätta vad som verkligen är viktigt att tänka på när man ska köpa utrustning. Vi fick även bra tips om vad man kan göra med ett duschdraperi, aluminiumfolie, silvertape och en pinne från byggvaruhandeln! Tack för det Fredrik!

visar kameror

Vilken kamera är egentligen den bästa för en Youtuber?

 

Delar av Sveriges första Youtuber-klass!

 

Tack Fredrik för en mycket bra och informativ rundvandring på Scandinavian Photo! Som sista aktivitet på dagen gick vi upp till Jessica Westin på United Screens och fick en rundvisning och mer samtal kring nätverk.

 

dörr till united screens

Jessica välkomnar till United Screens

 

Wall of fame - tavlor om United Screens många influencers

Wall of fame – United Screens många influencers

 

certifikat

Certifikat från Youtube som United screens har väl förtjänat

 

På United Screens höll Olle och Fred på att filma i studion. De kom över till oss och berättade lite om sin historia, om trender och framtid. Olle Öberg (tidigare Stockholm Panda) jobbar nu både på Epedimic Sounds och driver sin egen kanal. Fred från Norge har gjort en kanal om pranks men även skrivit mycket om social fobi som ju blir vanligare i vårt moderna skärmsamhälle.

 

Fred och Olle

 

Vi hade sällskap av Yasmine från tidningen Driva Eget som ville höra om vår utbildning och våra deltagare. VI ser fram emot att läsa den artikeln! SVT har redan skrivit en liten artikel om vår dag här.

 

Bilder ovan är glatt tagna av Pia Nyberg med mobilkamera, de helt makalösa kamerorna till trots på Scandinavian Photo.


Några av våra deltagare gjorde filmer om träffen: