Ett av journalistbranschens finaste priser delades ut på lördagskvällen. Sveriges Radio-journalisten Daniel Velasco vann i kategorin ”Årets riksradio” för den P1-dokumentär som han tidigare varit på skolan för att föreläsa om: ”Nora- Den fastspända flickan”. Vi på journalistlinjen säger självklart grattis till Daniel – och åter igen stort tack för besöket hos oss!

Daniel Velasco fick ta emot Guldspaden för sin P1-dokumentär "Nora - Den fastspända flickan" som gjordes 2013.

Daniel Velasco fick ta emot Guldspaden för sin P1-dokumentär ”Nora – Den fastspända flickan” som gjordes 2013. Foto: Sveriges Radio

 

Vill du lyssna på Daniel Velascos radiodokumentär om Nora kan du klicka här

Hela listan med årets pristagare av Grävspaden

Var du inte med på Gräv 2014? Årets stora journalisthändelse som gick av stapeln 21-22 mars i Umeå. Se några av grävseminarierna i efterhand!

Psst! Vi på journalistlinjen noterar också att flera bland pristagare och nominerade (bl a DN:s Kristoffer Örstadius för ”Skolgranskning” och Aftonbladets Kerstin Weigl och Kristina Edblom med ”201 dödade kvinnor – och barnen som blev kvar”) har gjort utmärkta grävjobb genom avancerad datajournalistik, en journalistisk arbetsmetod som än så länge inte är så väl spridd på landets redaktioner, men som vi redan utbildar i på Kalix folkhögskola! Kolla in ansökningsdatum till nya Journalistlinjen i höst! D.S.

Ett datajournalistiskt dilemma dryftas tillsammans med gästläraren Hans L Olofsson under blocket i Undersökande journalistik på journalistlinjen

Kurs i datajournalistik våren 2014 för journalistlinjen i Kalix med gästläraren Hans L Olofsson, Norrländska socialdemokraten. Foto: Kalix folkhögskola.