Full fart när Journalistlinjen fick agera värdar på Öppet hus-dagen på Sveriges Radio i Luleå! Det var jäktigt och förbaskat roligt med mycket folk, mycket radioskoj, skivförsäljning och kanelbullar.

Planen för dagens jobb läggs upp tillsammans med SR:s mångårige ljudtekniker Kalle Andersson. Foto: Gustaf Nilsson/Journalistlinjen.

Planen för studiojobbet under dan läggs upp. Foto: Gustaf NIlsson/Journalistlinjen.

 

Ett gäng fick ha ensamt ansvar för workshopen i nya Studio 4 som handlade om att skapa radio och leka fram radio! Många besökare stannade till och lockades in i studion för att testa på att få testa att prata i mikrofon, eller få testa hur det är att köra en nyhetssändning med startsignatur, väder och allt! Det var stora och små besökare som blev guidade av Kalix folkhögskolas proffsiga journalistelever Jonas Andersson, Gustaf Nilsson och Anna Lidé.

 

I Radioverkstan instruerar Anna Lidé en lyssnare. Foto: Gustaf Nilsson/Journalistlinjen.

Inne i studion instruerar Anna en ivrig radiolyssnerska. Foto: Gustaf Nilsson/Journalistlinjen.

 

Sanna Holm hade fullt upp hela dagen i SR-fiket. Det råkade vara kanelbullens dag och många av lyssnarna som kom och hälsade på i det nyrenoverade radiohuset på Nygatan 3 i Luleå lät sig väl smaka!

Jessica Tervaniemi och Daniel Engberg nördade in i det provisoriska skivarkivet på plan 6 tillsammans med SR:s Helene Juntti. Dit ringlade kön av hugade spekulanter i stort sett ända sen portarna öppnades vid kl 10. Det var rätt fullt upp…

” Det var t ex en kille som var en av de första som blev så sjukt glad. Han verkade ha fått tag i en verklig raritet”, berättar Jessica glatt.

Och Julia Burman Görans fick hjälpa SR-projektledaren  Turi Wennberg under en stor del av eftermiddagen i båset som handlade om SR:s projekt Publiknätverket, dvs arbetet med att få radiolyssnarna att bli ännu mer delaktiga i reporterns och redaktionens arbete och bidra med konkreta tips och förslag på bevakningsämnen.

Julia och SR:s Turi Wennberg pratar med en lyssnare. Foto: Gustaf Nilsson/Journalistlinjen.

Julia och SR:s Turi Wennberg pratar med en lyssnare. Foto: Gustaf Nilsson/Journalistlinjen.

Gustaf passade på att snacka en hel del bakom mikrofonen - väl på plats i splitternya studio 4 i radiohuset i Luleå.

Gustaf passade på att ta plats bakom mikrofonen i den splitternya studio 4 i radiohuset i Luleå.