Kursplan | Proudly presents | FAQ

Drömmer du om att bli Sveriges främsta Youtuber? Skulle du tycka att det vore fantastiskt att tjäna pengar på något du gillar? Eller ser du helt enkelt Youtube som en spännande del av mediavärlden? Vi erbjuder dig en utbildning där du kan förverkliga dina drömmar kring världens största videoplattform.

Kursens mål

Youtuberutbildningen på Kalix folkhögskola ger dig effektiva redskap för att kunna verka i sociala medier – i egen regi eller som marknadsföringsanställd på ett företag. Du kommer att lära dig grunderna och uttrycken inom film och filmredigering, manusskrivande, marknadsföring och finansiering. Utbildningen ger också en bred grund för vidare studier inom medieområdet.

15 veckor från kursstart (5 mars eller 27 augusti 2018).

Antagningskrav

Godkänd grundskola. Du ska kunna förstå engelska eftersom en del av materialet kan vara på engelska.

Utbildningen är på helfart. Formen är helt på distans efter en första obligatorisk träff i Kalix. För vårens kurs är träffen 5-8 mars 2018 och för höstens kurs är det 27-29 augusti 2018. Du planerar själv dina dagar och vi förutsätter att du arbetar med detta på heltid.

Du ansvarar själv för att du har den utrustning som krävs för att kunna filma och redigera.

Vänta gärna tills kursen har kommit igång innan du gör en bedömning av vad just du behöver. En vanlig mobilkamera räcker i början och sedan är det frivilligt hur långt du vill gå.

Både teoretiska och praktiska delar inom följande områden:

• Stillbildsfoto, ljus, ljud
  • Filmredigering
  • Manus
  • Grunderna om vad Youtube är
  • Youtube som inkomstkälla
  • Hur får man fler följare?
  • Grunderna i marknadsföring
  • Sociala medier
  • Grundläggande företagskunskap
  • Etik
  • Vad är upphovsrätt och copyright?
  • Ge och ta feedback
  • Sharing is caring: vi lär av varandra
  • Föreläsning/träff med etablerade Youtubers. I december föreläste Matkoma och i februari träffar vi Hampus Hedström.

Kurslitteratur/kostnader

Själva undervisningen är avgiftsfri. För visst läromedel, digitalt material och träffen i Kalix betalar du 1200 kronor. Kostnader för ytterligare litteratur kan tillkomma.

Intyg

Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller du ett kursintyg.

Du ansöker via Schoolsoft och länkarna nedan. Innan du ansöker, vänligen läs FAQ.

OBS! För att bli aktuell som sökande måste du bifoga alla handlingar som efterfrågas för din kurs, alltså: skolbetyg, personligt brev och personbevis. Du kan skanna eller fotografera dina handlingar. Personligt brev laddas upp i pdf-format. Du laddar upp alla handlingar samtidigt så det är viktigt att du har allt klart när du ansöker. Du kan inte komplettera efteråt via e-post.

Vad är ett personligt brev? Tips här!

Efter ansökningstidens slut tar vi emot sökande i mån av plats.

Läs genom FAQ innan du ansöker. Just nu pågår en tävling som alla som ansöker kan delta i.

Fyll i din e-post här om du vill ha meddelande när vi startar ny ansökningsperiod eller få andra nyheter om utbildningen:

Gymnasial.

Utbildningen berättigar till studiemedel. Kontakta CSN direkt för mer information kring studiemedel.

Kontakt/lärare

Anders Durvall
anders.durvall@kalixfolkhogskola.se

Du hittar svar på vanliga frågor här.

Vår utbildning i media

December 2017: