Kursplan | Proudly presents | FAQ

Drömmer du om att bli Sveriges främsta Youtuber? Skulle du tycka att det vore fantastiskt att tjäna pengar på något du gillar? Eller ser du helt enkelt Youtube som en spännande del av mediavärlden? Vi erbjuder dig en utbildning där du kan förverkliga dina drömmar kring världens största videoplattform. För den som är intresserad av mer än Youtube så kan vi rekommendera att komplettera med Morgondagens influencer som kan läsas före eller efter denna kurs.

Youtuberutbildningen på Kalix folkhögskola ger dig effektiva redskap för att kunna verka i sociala medier – i egen regi eller som marknadsföringsanställd på ett företag. Du kommer att lära dig grunderna och uttrycken inom film och filmredigering, manusskrivande, marknadsföring och finansiering. Utbildningen ger också en bred grund för vidare studier inom medieområdet.

15 veckor från kursstart 27 augusti 2018.

Godkänd grundskola. Du ska kunna förstå engelska eftersom en del av materialet kan vara på engelska.

Utbildningen är på helfart. Formen är helt på distans efter en första obligatorisk träff i Kalix. För kursen i höst är det vecka 37. Övriga veckor planerar du själv dina dagar. Vi förutsätter att du arbetar med detta på heltid.

Du ansvarar själv för att du har den utrustning som krävs för att kunna filma och redigera. Vänta gärna tills kursen har kommit igång innan du gör en bedömning av vad just du behöver. En vanlig mobilkamera räcker i början och sedan är det frivilligt hur långt du vill gå.

Både teoretiska och praktiska delar inom följande områden:

• Filmredigering
  • Manus
  • Grunderna om vad Youtube är
  • Youtube som inkomstkälla
  • Hur får man fler följare?
  • Sociala medier
  • Teoretisk filmkunskap
  • Etik
  • Vad är upphovsrätt och copyright?
  • Ge och ta feedback
  • Sharing is caring: vi lär av varandra
  • Föreläsning/träff med etablerade Youtubers. Vi har tidigare haft Matkoma och Hampus Hedström.

Själva undervisningen är avgiftsfri. För visst läromedel, digitalt material betalar du 1200 kronor. Då ingår även under träffen tre frukostar, tre luncher och en middag. Kostnader för resa och boende under träffen tillkommer, samt eventuell ytterligare litteratur. Boende bokar du med fördel på vårt vandrarhem som ligger på skolans område.

Intyg

Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller du ett kursintyg.

Innan du ansöker, vänligen läs FAQ. Sedan söker du via Schoolsoft (sista ansökan 1 juni 2018). Efter ansökningstidens slut tar vi emot sökande i mån av plats.

OBS! För att bli aktuell som sökande måste du bifoga alla handlingar som efterfrågas för din kurs, alltså: skolbetyg, personligt brev, CV och personbevis. När du klickar på personbevis, välj ”Skriv ut via e-tjänst” så får du det i en PDF som du kan spara på din dator och sedan ladda upp i din ansökan. Du kan skanna eller fotografera dina övriga handlingar. Personligt brev laddas upp i pdf-format. Du laddar upp alla handlingar samtidigt så det är viktigt att du har allt klart när du ansöker. Du kan inte komplettera efteråt via e-post.

Vad är ett personligt brev och CV? Tips här!

Fyll i din e-post här om du vill ha meddelande när vi startar ny ansökningsperiod eller få andra nyheter om utbildningen:

Gymnasial.

Utbildningen berättigar till studiemedel. Kontakta CSN direkt för mer information kring studiemedel.

Kontakt

Kursansvarig VT 2018 Minna Paananen, e-post: minna.paananen@kalixfolkhogskola.se och telefon 070 666 1620.
Kursansvarig HT 2018 Pia Nyberg, e-post: pia.nyberg@kalixfolkhogskola.se och telefon 070 270 15 73.

Du hittar svar på vanliga frågor här.

Vår utbildning i media

Maj 2018: