Kursplan Proudly presents | FAQ | Sagt av deltagare om utbildningen | #framtidensyoutuber


Drömmer du om att bli Sveriges främsta Youtuber? Skulle du tycka att det vore fantastiskt att tjäna pengar på något du gillar? Eller ser du helt enkelt Youtube som en spännande del av mediavärlden? Vi erbjuder dig en utbildning där du kan förverkliga dina drömmar kring världens största videoplattform. För den som är intresserad av mer än Youtube så kan vi rekommendera att komplettera med Morgondagens influencer som kan läsas före eller efter denna kurs. 

Utbildningens mål

Youtuberutbildningen på Kalix folkhögskola ger dig effektiva redskap för att kunna verka i sociala medier – i egen regi eller som marknadsföringsanställd på ett företag. Du kommer att lära dig grunderna och uttrycken inom film och filmredigering, manusskrivande, marknadsföring och finansiering. Utbildningen ger också en bred grund för vidare studier inom medieområdet.

Utbildningstid

15 veckor från kursstart 27 augusti 2018.

Antagningskriterier

Godkänd grundskola. Du ska kunna förstå engelska eftersom en del av materialet kan vara på engelska.

Studieform

Utbildningen är på helfart. Formen är helt på distans efter en första obligatorisk träff i Kalix. För kursen i höst är det vecka 37 (måndag 10/9 – onsdag 12/9). Övriga veckor planerar du själv dina dagar. Vi förutsätter att du arbetar med detta på heltid.

Du ansvarar själv för att du har den utrustning som krävs för att kunna filma och redigera. Vänta gärna tills kursen har kommit igång innan du gör en bedömning av vad just du behöver. En vanlig mobilkamera räcker i början och sedan är det frivilligt hur långt du vill gå.

Innehåll

Både teoretiska och praktiska delar inom följande områden:

 • Filmredigering
 • Manus
 • Grunderna om vad Youtube är
 • Youtube som inkomstkälla
 • Hur får man fler följare?
 • Sociala medier
 • Teoretisk filmkunskap
 • Etik
 • Vad är upphovsrätt och copyright?
 • Ge och ta feedback
 • Sharing is caring: vi lär av varandra
 • Föreläsning/träff med etablerade Youtubers. Vi har tidigare haft Matkoma, Hampus Hedström och Olle Öberg.

Vi arbetar varje vecka utifrån olika tema och fokus. Andra moment är för inspiration och ökad kunskap om medievärlden. Har du redan egna konton/kanaler så kan du använda en del där och en del är för din egen utvecklings skull.

Kurslitteratur och kostnader

Undervisningen är avgiftsfri. Vi tar ut en serviceavgift på 800kr för visst läromedel och digitalt material. Då ingår även under träffen tre frukostar, tre luncher och en middag. Kostnader för litteratur, resor och eventuell logi vid träffarna tillkommer. Logi bokar du med fördel på vårt vandrarhem som ligger på skolans område.

Intyg

Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller du ett kursintyg.

Ansökan

Ansökan är stängd.

Innan du ansöker, vänligen läs FAQ.

OBS! För att bli aktuell som sökande måste du bifoga alla handlingar som efterfrågas för din kurs, alltså: skolbetyg, personligt brev, CV och personbevis. TIPS: När du klickar på personbevis, välj ”Skriv ut via e-tjänst” så får du det i en PDF. Detta kan du spara på din dator och sedan ladda upp i din ansökan. Du kan skanna eller fotografera dina övriga handlingar. Personligt brev laddas upp i pdf-format eller Word-format. Du laddar upp alla handlingar samtidigt så det är viktigt att du har allt klart när du ansöker. Du kan inte komplettera efteråt via e-post.

Vad är ett personligt brev och CV? Tips här!

Fyll i din e-post här om du vill ha meddelande när vi startar ny ansökningsperiod eller få andra nyheter om utbildningen:

Utbildningsnivå

Gymnasial.

Studiemedel

Utbildningen berättigar till studiemedel. Kontakta CSN direkt för mer information kring studiemedel.

Kontakt

Pia Nyberg, e-post: pia.nyberg@kalixfolkhogskola.se och telefon 070-270 15 73.

FAQ

Du hittar svar på vanliga frågor här. 

 

Följ oss på Instagram! Följ oss på Instagram med #framtidensyoutuber Självklart får du använda taggen när du skriver om utbildningen, bara roligt att följa alla deltagare!

 

 

Vår utbildning i media

Maj 2018:

Februari 2018:

 • Driva eget, reportage från vår Stockholmsträff

December 2017:

November 2017:

 • TV4 nyheterna, intervju med Anders Durvall och vår elev Sofia Wamsler

Oktober 2017: