Våra sommarkurser 2019: MusikvideoproduktionKortfilmsproduktion Läkande örter och färgsättande växter | Maxa KalixUpplev Norrbotten vetja!


Musikvideoproduktion 17-20 juni 2019

Under 4 dagar lär du dig göra en musikvideo av en mycket erfaren tv-och filmlärare i vackra Kalix. Från idé till färdig visningsklar video. Har du redan spelat in en egen låt du skulle vilja marknadsföra är detta ett perfekt tillfälle att få en video gjord. Har du ingen egen låt använder vi befintliga låtar efter eget val att göra videon på. Läs mer. 

 

Kortfilmsproduktion 24-28 juni 2019

Under 5 dagar lär du Dig grunderna i att göra kortfilm av en erfaren lärare i filmproduktion i natursköna Kalix. Kortfilm är oftast den form av berättande som alla stora filmskapare måste ta sig igenom för att visa vad dom går för och visa producenter och finansiärer att de behärskar filmmediet och berättandet. Har du en filmidé som passar att berätta i kortfilmsformatet är det inget hinder att du tar med manus till kursen, kanske kan vi använda just Din idé till kursen eller så diskuterar vi fram en historia att berätta på film. Läs mer. 

 

Läkande örter och färgsättande växter 15-16 juni 2019

Välkommen på ört- och växtkurs en helg i härliga Kalix. I naturskön omgivning kommer du att tillsammans med erfarna kursledare fokusera på naturen som kraft och källa för kreativitet. Örtvandring och spännande föreläsning varvas med praktiska moment med bl a växtfärgning och tillverkning av egen örtsalva. Fokus är läkande örter och färgsättande växter. Den här kursen är för dig som är nyfiken på naturen och vill veta mer om hur du kan ta tillvara på växterna omkring dig. En kväll ägnar vi åt Hildegard von Bingens underbara örtkunskaper både teoretiskt och praktiskt. Läs mer. 

 

Maxa Kalix 23-26 juni 2019

Under fyra aktivitetsfyllda dagar får du möjlighet att tillsammans med andra sporta, uppleva, och pröva på olika träningsformer samtidigt som du får vara en del av den vackra naturen i Norrbotten.  Du kommer att fascineras av lugnet, naturen, den friska luften och ljuset som aldrig tar slut. En vecka för att fylla på dina energidepåer!

Du kommer att få testa på cykling i terräng, höghöjdsbana, vandring, simma i den orörda älven, äta hälsosam och näringsriktig mat från vårt fantastiska kök och mycket mer. Läs mer. 

 

Vill du hitta på nåt i sommar? Upplev Norrbotten vetja! 5-8 augusti 2019

Under fyra innehållsrika dagar får du möjlighet att tillsammans med andra seniorer uppleva Norrbotten. Vi kommer att besöka några av Norrbottens gömda skatter, äta god mat och framförallt umgås som grupp! Varje dag innehåller någon aktivitet, men det finns också möjlighet till vila om man behöver gå undan ett tag. Läs mer.