Du som studerar svenska på ett universitet utanför Sverige är välkommen att söka till vår sommarkurs på Kalix folkhögskola 2019! Vi erbjuder kursen på A2/B1 nivå, vilket innebär att du läst svenska på universitet under 1-2 år. Ta gärna kontakt med din lektor om du har frågor och funderingar kring det.

Sommarkursen innehåller inspirerande och givande möten mellan människor från olika länder – det kommer att bli en upplevelse som du sent kommer glömma! Det kan vi lova.

Sök en stipendieplats i samråd med din svensklärare eller så kan du söka som betalande deltagare.

Kalix folkhögskola är arbetar dagligen med olika typer av utbildningar och har historiskt arrangerat sommarkurser i samverkan med svenska institutet.

Kursens mål är främst att utveckla dina kunskaper och färdigheter i svenska språket, men också att ge dig möjlighet att lära dig mer om det svenska samhället, kultur, historia och då med fokus på Norrbotten. Självklart kommer vi att bjuda på många upplevelser under din vistelse hos oss såsom utflykter, studiebesök, författarbesök och givande samtal om litteratur, kultur.

Kalix är en underbar sommarstad omgiven av omvälvande natur och en vacker skärgård som får många besökare att häpna!

Varmt välkommen att söka till vår kurs genom att skicka in en ifylld blankett som du hittar här. Du kan skanna blanketten och mejla info@kalixfolkhogskola.se Skriv ”SI sommarkurs” som rubrik i mejlet.

Kursprogrammet finns här. Ansökningsblankett finns här.

 

Kukkola-forsen som finns i närheten
Mitt i natten – fortfarande ljust.
Jokkfall – någon timme från Kalix

Fler bilder från skolan här.