Utbildningarna för film/TV-produktion och journalistik som Kalix folkhögskola drev under många år finns inte kvar. Nu har vi gått vidare med en ny utbildning som är skapad helt efter de villkor som råder i den aktuella, spännande och mångsidiga medievärlden. I Reality-News-Live lär du dig fortfarande mycket om film och redigering, men den ger dig också kunskap i andra viktiga yrkesfunktioner i dagens och morgondagens medievärld.

Utbildningen Reality-News-Live ger dig en god grund för ett arbete inom morgondagens mediebransch med fokus på olika slags berättande. Du får en bred multimedial kompetens i kombination med grundläggande kunskaper i journalistik. Research, sociala mediers retorik, mediespråk, poddradio, reportage, dokumentär, bild, film och redigering står på menyn – allt för att du ska vara rustad för den framtida nyhets- och medievärlden. Intresset för medarbetare med kunskaper inom nya medier växer även inom näringslivet.

Vill du senare fördjupa dig inom något område så har du goda grunder att stå på inför vidare högskolestudier inom både journalistik och media generellt.

Reality-News-Live

Deltagaren ska efter avslutad kurs ha byggt upp grundläggande kunskaper inom journalistik, bild, film, redigering, sociala mediers retorik och vara väl förberedd för arbete inom mediebranschen.

Utbildningen är ettårig och pågår från 2018-08-20 tom 2019-06-07.

3-årigt gymnasium eller motsvarande. Du måste också tycka om att arbeta tillsammans med andra, ha en vilja att utveckla nya idéer kombinerat med förmåga att driva egna projekt. Tillsammans med din ansökan bifogar du ett personligt brev där du talar om varför du vill gå utbildningen hos oss.

Studieformer

Alternativ 1: Heltidsstudier på plats vid Kalix Folkhögskola. Fördelen med denna form är dels att du skaffar dig kunskapen i nära samarbete med andra och får uppleva den unika gemenskapen på folkhögskolan. Du har också möjlighet att i obegränsad utsträckning använda skolans utrustning och teknik. I denna form ingår även praktik, vilket kan ge dig ett försprång när du senare ska söka jobb inom området.

Alternativ 2: Distansstudier med träffar. Denna form passar dig som vill jobba mer självständigt och som planerar att jobba parallellt med din utbildning. Det kräver dock självdisciplin och att du är van att använda IT och digital teknik.

Träffarna för dig som väljer alternativ 2 äger rum under följande datum:

HT 2018

Träff 1: 22-24/8 – 2018
Träff 2: 26-28/9 – 2018
Träff 3: 26-28/11 – 2018

VT 2019

Träff 1: 13-15/2
Träff 2: 15-17/4
Träff 3: 22-24/5

I utbildningen får du lära känna olika de olika yrkesfunktioner som krävs i den framtida medievärlden. Undervisningen sker i huvudsak genom praktiskt arbete, men innehåller även teoretiska delar. Mycket av utbildningen bygger på teamarbete, vilket ställer krav på förmåga till både samarbete och eget ansvar.

Undervisningen är avgiftsfri. För teknisk utrustning, digitalt läromedel material samt visst läromedel betalar du 6000 kronor per läsår. Övrig kurslitteratur kan tillkomma på maximalt 2000 kronor. Aktuell litteraturlista tillhandahålls vid kursstarten.

Studieomdöme/intyg

Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller du intyg på genomgången utbildning.

Alt 1- Ansökningsperiod: 1 januari – 15 april via Schoolsoft
Alt 2 – Ansökningsperiod: 1 januari – 15 april. Använd denna länk  Schoolsoft distans om du vill ansöka om att studera Reality-News-Live på distans med träffar.

OBS! För att bli aktuell som sökande måste du bifoga alla handlingar som efterfrågas för din kurs, alltså: skolbetyg, personligt brev och personbevis. Du kan skanna eller fotografera dina handlingar. Personligt brev laddas upp i pdf-format. Du laddar upp alla handlingar samtidigt så det är viktigt att du har allt klart när du ansöker. Du kan inte komplettera efteråt via e-post.

Vad är ett personligt brev? Tips här!

Efter ansökningstidens slut tar vi emot sökande i mån av plats.

Eftergymnasial

Utbildningen berättigar till studiemedel. Kontakta CSN direkt för mer information kring studiemedel. Till CSN:s hemsida.

För mer info: Kontakta oss via info@kalixfolkhogskola.se