Uppdateras kontinuerligt.

Välkommen åter härliga höst!

Äntligen höst med spännande aktiviteter och kurser som Kalix folkhögskola och Studieförbundet vuxenskolan erbjuder. Tillsammans vill vi vara Kalix mest intressanta mötesplats för alla som vill växa.

September

3/9 Invigning av vår restaurang som nu har förlängda öppettider från 10.30 till 13.00 vardagar. 20% rabatt hela veckan plus att vi bjuder på efterrätt.

11/9 Gästföreläsare Ella Grundel, framgångsrik Youtuber talar om sina erfarenheter av att bygga upp en egen youtubekanal

13/9 Gästföreläsare Lena Boström, forskare inom pedagogik med fokus på olika lärstilar

17/9 Gästföreläsare Linda Hörnfeldt, Inspiratör och kreatör och grundare av Influencers of Sweden

25/9 Afternoon tea med föreläsning Åsa Ulvede, Artic Treats 195:- per person. Anmälan senast den 24/9 till info@kalixfolkhogskola.se eller 0923-666 10

4/10 Litteraturcafé Hur jag lärde mig förstå världen av Hans Rosling

18/10 Musikcafé som utförs av artist- och musikerutbildningens elever

25/10 Litteraturcafé Stanna hos mig av Ayòbámi Adébyòs

8/11 Höstkonsert med Artist- och musikerutbildningens elever på Folkets hus

9-11/11 Helgkurs – Tystnadsretreat

15/11 Litteraturcafé Jag var precis som du av Negra Efendic

20/11 Gästföreläsare, Lisbeth Pipping, föreläsare och författare ”Att våga se med barns ögon”. Om mobbning och utanförskap.

27/11 Afternoon tea med gästföreläsare Eva Gunnare med temat ”Essens of Lapland” om naturens fantastiska smaker. 195:- per person.

29/11 Julbasar

6/12 Litteraturcafé En halvgul sol av Chimamanda Ngozi Adichie

Välkommen att boka er julfest hos oss! Skicka er offertförfrågan till: konferens@kalixfolkhogskola.se

Juni

3/6 Föreläsning med Anna Hallén om Energibarn 14.30 (speciellt riktat mot dig som arbetar i skolan). Mer info kommer.
3/6 Föreläsning med Anna Hallén om lymfsystemet, kost, hälsa 18.00 (för alla). Mer info kommer.

Behov av lokaler? Hos oss finns en rad lediga lokaler att hyra, både för dig som företagare, utbildningsanordnare eller om du bara är i behov av ett kontor. För frågor, kontakta oss på info@kalixfolkhogskola.se

Boende

Välkommen att boka rum i vår helt nyrenoverade mysiga vandrarhem. Alla rum har egen dusch och toalett. Du kan välja mellan familjerum för upp till 4 personer, vanligt dubbelrum eller ett enkelrum. Det finns gemensamma utrymmen där du kan umgås, äta en måltid eller mysa framför en skön brasa. Vi har skrivbord på varje rum och ett stabilt och snabbt wifi nät som passar till både streaming och digitalt arbete.

MÄSTARE I KÖKET

Våra kursdeltagare brukar säga: allt är toppen på folkhögskolan, men ni lagar alldeles för god mat! Vi solar oss i berömmet och hoppas att våra matgäster förlåter oss för ett eller annat extrahekto runt midjan.

Bakom den syndigt goda grekiska pytten, ugnsbakade laxen och allt annat i vår meny står Carina Strömberg och Johan Fors, två kreativa och välmeriterade kockar med à la carte-bakgrund. Medan fiskardottern Carina gärna förverkligar spännande fiskrecept, går Johan igång på thaimat och såser.

Men, som kockar på folkhögskolan handlar det först och främst om att lägga ner själ, hjärta och nytänkande i husmanskosten. Där finns det hur mycket som helst att göra, lovar de.

Från 3 september är den nyrenoverade restaurangen öppen för allmänheten 10.30 till 13.00. Menyn hittar du på www.kalixfolkhogskola.se

Vi erbjuder en härlig frukost vardagar från klockan 7.15 – 8.00.

BRITTISKT HÖSTMYS

Vem har sagt att bara engelsmän ska få gotta sig åt afternoon tea? Nu tänker folkhögskolan ändra på den saken genom att anordna afternoon-tea-mys i vår matsal under hösten. Njut av scones, sandwich och något sött med en rykande ”cuppa” (te, eller kaffe om du så önskar) vid en sprakande brasa i vår fina matsal. I höst kombinerar vi afternoon tea med ett par intressanta föreläsare. Håll utkik på vår hemsida för mer information kring det!

KONFERENS, PERSONALFEST, BRÖLLOP, BEGRAVNING

Hos oss finns det gott om konferenslokaler och lokaler för olika tillställningar. Vi erbjuder även konferenspaket och tillhandahåller den utrustning just ni behöver. Vi har lokaler från den lilla gruppen, till den stora. Vår aula erbjuder upp emot 180 sittplatser. Vår matsal passar utmärkt som festlokal, både den lilla och den stora utifrån behov. Önskar ni utbildningsinsatser under er vistelse hos oss, så finns en mängd kompetenser i huset. De vi inte behärskar själva kan vi ordna, vårt nätverk är brett. Kontakta oss för offertförfrågan på konferens@kalixfolkhogskola.se.