Kursplan FAQ | Sagt av deltagare om utbildningen#morgondagensinfluencer


Nya tider kräver nya utbildningar. Den här har efterfrågats av våra deltagare och många vill gå den i kombination med vår utbildning Framtidens youtuber

Utbildningens mål

Deltagaren ska efter avslutad kurs ha byggt upp grundläggande kunskaper inom sociala medier och dess retorik och på så sätt vara väl förberedd för den framtida medievärlden.

Utbildningstid

Utbildningen är på 15 veckor från 2019-01-21 tom 2019-05-03.

Antagningskriterier

Du ska ha genomgått grundskola. Du har en vilja att utveckla nya idéer kombinerat med förmåga att driva egna projekt. Tillsammans med din ansökan bifogar du ett personligt brev där du talar om varför du vill gå utbildningen hos oss.

Studieformer

Distans med en träff i Kalix vecka 5 (onsdag 30 januari- fredag 1:a februari). Övriga veckor sker undervisningen på distans. Utbildningen är på heltid.

Innehåll

I utbildningen får du på ett fördjupat sätt arbeta med de olika sorters sociala medier som används idag. Vi arbetar med verktyg som krävs i den framtida medievärlden. Undervisningen sker genom praktiskt och teoretiskt arbete. Då utbildningen är på distans krävs att du som studerar tar eget ansvar för att hålla deadlines och följa de anvisningar som ges.

Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska delar inom följande områden:

 • Stillbildsfoto, ljus
 • Rörlig bild
 • Textframställning och bearbetning
 • Blogg, podd
 • Redigering av bild och text
 • Kreativt skrivande
 • Intervjuteknik och metodik
 • Livesändning, videoklipp, vlogg
 • Hur använder du sociala medier för att nå ut?
 • Grafik
 • Sociala medier
 • Nätetik och källkritik
 • Vad är upphovsrätt och copyright?
 • Ge och ta feedback
 • Sharing is caring: vi lär av varandra

Vi arbetar utifrån olika tema och fokus. Andra moment är för inspiration och ökad kunskap om medievärlden. Har du redan egna konton/kanaler så kan du använda en del där och en del är för din egen utvecklings skull.

Kurslitteratur och kostnader

Själva undervisningen är avgiftsfri. Vi tar ut en serviceavgift på 800kr för visst läromedel och digitalt material. Då ingår även under träffen tre frukostar, tre luncher och en middag. Kostnader för resa och boende under träffen tillkommer, samt eventuell ytterligare litteratur tillkommer. Boende bokar du med fördel på vårt vandrarhem som ligger på skolans område.

Intyg

Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller du intyg på genomgången utbildning.

Ansökan

Innan du loggar in på Schoolsoft för att söka, förbered dig genom att ta fram alla handlingar. Du kan inte ladda upp handlingar flera gånger eller skicka i e-post. Detta behövs:

1. Skolbetyg: lägst slutbetyg från åk. 9.
2. Personligt brev: Se ett förslag här. Ju mer vi vet om dig, ju större chanser har du att bli antagen.
3. CV:  Tips här!
4. Personbevis: Klicka här på länk till skatteverket. Välj ”Skriv ut via e-tjänst” så får du det i en PDF nedladdat på din dator.  

Du kan skanna eller fotografera dina handlingar. Vi kan läsa PDF, Word och Googles dokument (inte Apples egna program eller andra program).

När allt är redo, logga in på Schoolsoft och sök. Sista ansökningsdag är 9 december 2018. Om du ansöker efter ansökningstidens slut hamnar du på på vår reservlista och din ansökan behandlas i mån av plats.

Vi har som mål att kunna ge besked till sökande senast 14 december och reserver senast 19 december. Skriv gärna in det i kalendern och kolla även skräpposten så ditt besked inte hamnar där. Du kan också logga in på Schoolsoft igen för att se din status.

Fyll i din e-post här om du vill ha meddelande när vi startar ny ansökningsperiod eller få andra nyheter om utbildningen:

Utbildningsnivå

Gymnasial.

Studiemedel

Utbildningen berättigar till studiemedel. Kontakta CSN direkt för mer information kring studiemedel.

Kontakt

Kursansvarig: Minna Paananen  minna.paananen@kalixfolkhogskola.se tel: 070-666 16 20

 

Följ oss på Instagram!
Följ oss på Instagram med #morgondagensinfluencer Självklart får du använda taggen när du skriver om utbildningen, bara roligt!