Kursplan | Mer info | Elever berättar & underhållerBlogg#kalixartistmusikerutb

Din ambition
För att kunna tillgodogöra dig utbildningen krävs att du

• har ambitionen att lära dig mer och utvecklas på ditt huvud- och bi-instrument
  • är intresserad av att spela ensemble i flera olika genrer
  • tycker om att jobba på sceniskt
  • är intresserad av att spela vid olika arrangemang, för bred publik
  • är intresserad av att lära dig sjunga körsång/stämmor
  • har viljan att förbättra din notläsning
  • aktivt deltar i utbildningens olika ämnen, projekt och spelningar
  • är positiv och har god samarbetsförmåga

En del undervisning och projekt sker på kvällar och helger. Det är därför viktigt att du är beredd att satsa engagerat och investera mycket tid till samarbeten och repetitioner för att nå goda resultat.

Kursnivå
Linjen är en så kallad speciallinje. Detta innebär att undervisningen består i huvudsak av musik. Studierna är förberedande för till exempel musikhögskola, men ger inte gymnasiebehörighet. Det är därför en fördel, men absolut inget krav, att du har gymnasiebehörighet innan du börjar på Kalix Artist- och Musikerutbildning. I vissa fall kan det dock vara möjligt att komplettera din behörighet. Kontakta skolan för mer information.

Antagning – Antagningsprov/Audition:
Antagningsprov går till på något av följande två sätt:
1. Antagningsprov anordnas i Kalix i maj 2017. Under ca 25 minuter träffar vi dig där du spelar eller sjunger en låt på ditt huvudinstrument. Om du vill ha komp så ska du ha detta med dig via t ex din telefon, att plugga i till P.A (vi har 3,5 mm stereoplugg kabel) Det går även bra att spela och sjunga utan komp. Du får även göra ett praktiskt gehörsprov samt en kort intervju. I din audition ingår även ett teoriprov som på inget sätt är utslagsgivande, men visar din teoretiska nivå.
2. Skicka in en videofil där du visar din sång och/eller spel. Det behöver inte vara proffsigt ljud och bild, huvudsaken är att vi kan höra och se dig. Skicka även in ett personligt brev, där du berättar om dig själv, din musikaliska bakgrund och dina framtidsvisioner.

Vi kompletterar därefter med en dialog med dig på telefon och/eller mail.

Vi vill ha in klippet till antagningshelgen, för att kunna göra en helhetsbedömning av alla sökanden samtidigt. Filen skickas till kursansvarig.