Kursplan Blogg

Här skaffar du dig en rejäl grund för att kunna arbeta inom olika typer av bildberättande medier eller för att fortsätta filmstudier på högskolan. Du lär dig teknikhantering och den kompetens som de olika yrkesrollerna i branschen förväntar sig att du ska kunna. Efter avslutat basår kan gå vidare till film- och Tv fördjupning som också är ettårig.

Deltagaren skall efter avslutad kurs ha byggt upp grundläggande kunskaper i produktion av kortfilm, dokumentärfilm, musikvideor, nyheter, reportage och arbete med flerkamera produktion

Ettårig: 28 augusti 2017-8 juni 2018

3-årigt gymnasium eller motsvarande. Du behöver också social kompetens kombinerat med förmågan att vara idéspruta och att kunna driva egna projekt. Vi vill träffa alla sökanden personligen och anordnar en träff för det på vårkanten.

Heltidsstudier på plats i Kalix.

Arbete på kvällar och helger kan förekomma. 7 veckors arbetsplatsförlagd praktik.

På Film- och TV-produktion/basår provar du olika yrkesfunktioner och produktionsformat från idé till färdig produkt. Utbildningen ger dig grunderna i hantering av den teknik som krävs inför kommande yrkesverksamhet eller högskolestudier. Undervisningen sker genom teoretiska genomgångar och workshops där du lär dig genom att praktiskt genomföra olika moment. Mycket av arbetet genomförs i team vilket ställer krav på din förmåga att ta eget ansvar.

Undervisningen är avgiftsfri. För visst läromedel, digitalt material och teknik betalar du 15 000 kronor per läsår. Övrig kurslitteratur tillkommer på max 2 000 kronor. Aktuell litteraturlista tillhandahålls vid kursstarten.

Studieomdöme/intyg

Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller du intyg på genomgången utbildning.

Ansök via Schoolsoft (länk till Schoolsoft publiceras 5 januari). För att bli aktuell som sökande måste du bifoga alla handlingar som efterfrågas för din kurs, altlså: skolbetyg, personligt brev och personbevis. Observera att du kan logga in på Schoolsoft i efterhand för att eventuellt komplettera med någon handling.

Eftergymnasial

Utbildningen berättigar till studiemedel. Kontakta CSN direkt för mer information kring studiemedel. Till CSN:s hemsida.

Kontakt/lärare

Anders Durvall 070-190 15 62 eller anders.durvall@kalixfolkhogskola.se