Kursplan | Elever berättar | #allmankalix

På allmän kurs kan du läsa på både grundskole- och gymnasienivå. Grundskolenivå läser du på plats i Kalix. Gymnasienivå läser du antingen på plats eller på distans.

Beroende av vilka kurser du läser kan du skaffa dig behörighet på grundskolenivå, yrkesbehörighet eller grundläggande behörighet för vidare studier på högskola. Med hjälp av lärare, kurskompisar och ett positivt klimat kommer du att hitta dina inre styrkor och resurser både i dina ämnen men även under visionstiden varje vecka. Gillar du film eller skapande av olika slag har du möjlighet att läsa det som inriktning.

1-3 år, beroende på dina behov och tidigare studier. Kontinuerligt intag.

Vi prioriterar dem som behöver komplettera sina grundskole- eller gymnasiestudier. Du måste kunna svenska i tal och skrift för att kunna tillgodogöra dig utbildningen. Du ska fylla 18 år senast under terminen du vill påbörja dina studier.

Du väljer själv om du vill du studera på hel-, halv- och kvartsfart. Utbildningen i Kalix går på dagtid måndag-fredag.

Du kan läsa gymnasienivå på distans. Distansstudier kräver att du kan ta eget ansvar, har en dator med fungerande internet, headset och webkamera. Du kommer att ha stabilt stöd från skolan och dessutom ha huvudkontakten med en mentor genom hela utbildningen. Examinationer på distans sker via exam.net och muntliga examinationer kan ske via hangout.

Utöver ämnesutbudet här nedan kan allmän kurs i Kalix inriktningen ”Film och skapande” där du tillsammans med dina lärare formar innehållet. På Kalix folkhögskola finns många lärare som älskar nya idéer och vars uppdrag är att stötta och uppmuntra.

• Svenska, grundskola
  • Svenska 1
  • Svenska 2
  • Svenska 3
  • Engelska, grundskola
  • Engelska 5
  • Engelska 6
  • Matematik, grundskola
  • Matematik 1
  • Matematik 2
  • Naturkunskap 1a1
  • Religion 1
  • Historia 1a1
  • Samhällskunskap, grundskola
  • Samhällskunskap 1a1
  • Samhällskunskap 1a2
  • Folkbildning (för de som läser distans)

Undervisningen är avgiftsfri. Vi tar ut en serviceavgift på 750kr per termin (heltidsstudier) för visst läromedel och digitalt material. Deltidsstuderande betalar 500 kronor per termin.Kostnader för ytterligare litteratur, eventuella studieresor m.m. kan tillkomma.

Studieomdöme

Efter avslutad och godkänd utbildning får du de behörigheter du uppnått dokumenterat.

Använd denna länk om du vill ansöka till Allmän kurs i Kalix höstterminen 2019
Använd denna länk om du vill ansöka till Allmän kurs på distans höstterminen 2019

OBS! För att bli aktuell som sökande måste du bifoga alla handlingar som efterfrågas för din kurs, alltså: skolbetyg, och personbevis. När du klickar på personbevis, välj ”Skriv ut via e-tjänst” så får du det i en PDF som du kan spara på din dator och sedan ladda upp i din ansökan. Du kan skanna eller fotografera dina övriga handlingar. Personligt brev laddas upp i pdf-format. Du laddar upp alla handlingar samtidigt så det är viktigt att du har allt klart när du ansöker. Du kan inte komplettera efteråt via e-post.

Grundskole- och gymnasial i form av yrkesbehörighet eller grundläggande högskolebehörighet.

Utbildningen berättigar till studiemedel. Du kontaktar CSN direkt för mer information. Till CSN:s hemsida.

Kristina Stenman | kristina.stenman@ | 070-190 15 71
Susanne Norén | susanne.noren@ | 070-666 12 69 DISTANS

Följ oss på Instagram!
Följ oss på Instagram med #allmankalix Använd gärna taggen när du skriver om utbildningen!