Kursplan | Elever berättar

På allmän kurs kan du läsa på både grundskole- och gymnasienivå. Här utgår vi från folkbildningens synsätt som till stora delar bygger på samtal och dialog. Du kommer att möta duktiga, engagerade lärare och vi förväntar oss i vår tur att du är engagerad och tar stort ansvar för dina studier. Största delen av utbildningen sker på plats på folkhögskolan. NYHET! Från och med vårterminen 2018 kan du även välja att studera på distans.

Beroende av vilka kurser du läser kan du skaffa dig behörighet på grundskolenivå, yrkesbehörighet eller grundläggande behörighet för vidare studier på högskola.

Med hjälp av lärare, kurskompisar och dina egna ansträngningar hittar och utvecklar du dina egna positiva styrkor.

1-3 år, beroende på dina behov och tidigare studier. Kontinuerligt intag.

Vi prioriterar dem som behöver komplettera sina grundskole- eller gymnasiestudier. Du måste kunna svenska i tal och skrift för att kunna tillgodogöra dig utbildningen. Du ska fylla 18 år senast under terminen du vill påbörja dina studier.

Från och med vårterminen 2018 kan du välja mellan att studera hos oss på plats i Kalix eller på distans.

Du väljer själv studietakt; hel-, halv- och kvartsfart är möjligt. Utbildningen som är i Kalix sker hos oss på dagtid måndag-fredag. Vi jobbar delvis tematiskt under läsåret vilket betyder att flera ämnen kan integreras. Eller så ansöker du om en plats på Allmän kurs på distans.

Med hänsyn till dina behov skapar vi en studieplan utifrån följande ämnesutbud:

• Svenska, grundskola
  • Svenska 1
  • Svenska 2
  • Svenska 3
  • Engelska, grundskola
  • Engelska 5
  • Engelska 6
  • Matematik, grundskola
  • Matematik 1
  • Matematik 2
  • Naturkunskap 1a1
  • Religion 1
  • Historia 1a1
  • Samhällskunskap, grundskola
  • Samhällskunskap 1a1
  • Samhällskunskap 1a2

Undervisningen är avgiftsfri. För visst läromedel, digitalt material och teknik betalar du 750 kronor per termin om du läser på heltid. Deltidsstuderande betalar 500 kronor per termin. Kostnader för ytterligare litteratur, eventuella studieresor mm kan tillkomma.

För en extra kostnad på 300 kr/termin kan du låna en egen dator.

Studieomdöme

Efter avslutad och godkänd utbildning får du de behörigheter du uppnått dokumenterat.

Ansök via Schoolsoft (använd denna länk om du vill ansöka om en plats på Allmän kurs i Kalix)

Ansök via Schoolsoft (använd denna länk om du vill ansöka om att studera Allmän kurs på distans. START 29 januari 2018)

OBS! För att bli aktuell som sökande måste du bifoga alla handlingar som efterfrågas för din kurs, alltså: skolbetyg och personbevis. Observera att du kan logga in på Schoolsoft i efterhand för att eventuellt komplettera med någon handling. Du kan skanna eller fotografera dina handlingar.

Grundskole- och gymnasial i form av yrkesbehörighet eller grundläggande högskolebehörighet.

Utbildningen berättigar till studiemedel. Du kontaktar CSN direkt för mer information. Till CSN:s hemsida.

Niklas Nyman, niklas.nyman@kalixfolkhogskola.se,