Controller tillika administratör sökes!

posted in: Personal | 0

Kalix Folkhögskola är vackert belägen vid Kalixälvens mynning, ett par kilometer från Kalix centrum i Norrbottens län. Huvudman för skolan är SV:s (Studieförbundet Vuxenskolans) intresseförening för Kalix folkhögskola.

Idag utgör Kalix folkhögskola ett utbildningsalternativ för cirka 300 studerande varje år, vilket gör att vi är en relativt stor folkhögskola med anor ända från år 1939. I anslutning till skolan finns även ett internat som rymmer cirka 60 studerande. Skolan erbjuder både utbildningar på plats, men även distansutbildningar och uppdragsutbildningar inom olika områden, vilket ger ett mycket varierat utbud av olika utbildningsalternativ för många människor och organisationer.

Kunskap är dagens mest eftersökta tillgång och på Kalix Folkhögskola ser vi till att bidra till folkbildningen med visionen att ha varje enskild individ i fokus: vi vill se människor växa! Med en hög grad av individanpassad utbildning ser vi till att fånga olika inlärningssätt och anpassa utbildningen så långt vi kan efter behov.

Vi har mycket på gång vid Kalix folkhögskola: bolagsbildande parallellt med vår folkhögskoleverksamhet kräver att vi ökar vår kompetens inom ekonomi och då framförallt momshantering och ekonomisk analys för att vi ska kunna fatta både strategiska och långsiktigt kloka beslut för skolan.  Du behöver också vara serviceinriktad och kunna bistå vid skolans administration och därmed kommer du i hög grad att vara vårt ansikte utåt. Vi söker därför dig som också är glad och positiv och kan möta alla sorters människor på lika villkor.

Hos oss är det viktigt att du vill en del av ett team och arbeta tillsammans med andra för att kunna erbjuda något unikt till våra studerande och våra kunder. Kalix folkhögskola är både en trivsam och varm arbetsplats, ett kvitto på det är att många stannat kvar länge i skolans verksamhet, det är vi tacksamma för.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från folkbildning då en del av arbetsuppgifterna kräver hantering av diverse statsbidragsfrågor. Mångfald, gemenskap och glädje genomsyrar hela skolan, både i våra utbildningar och bland personalen på skolan och det är vi måna om att hålla kvar. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektansökningar eftersom vi arbetar för att utveckla även denna del av verksamheten.

Vi tänker att du som söker är utbildad ekonom med högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande. Du har minst tre års erfarenhet och vana av att arbeta med ekonomiska analyser i liknande verksamhet. Vidare behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på både svenska och engelska i tal och skrift.

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Semesteranställning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansök senast 2018-05-10

Kontakt

Ida Nordlund                                                                  Bosse Emmoth

Skolchef/rektor                                                               Vision

070 190 15 60                                                                070 190 15 66

Övrigt

Vi ser både jämn könsfördelning och mångfald som en styrka och välkomnar därmed ansökningar från människor med olika bakgrund.  Du söker tjänsten genom att skicka in CV och personligt brev via mail till: ida.nordlund@kalixfolkhogskola.se. Urvalet sker löpande med intervjuer.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp!